Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

08. 08. 2018. 11:14 >> 16:30

NAREDNE ČETIRI GODINE

Mirsad Barjaktarević na čelu Opštine Plav

Mirsad Barjaktarević iz Socijaldemokrata (SD) novi je predsjednik Opštine Plav. On će u narednom četvorogodišnem mandatu voditi taj grad, javlja TVCG. Prioritet nove vlasti biće stabilan i održiv privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta u Plavu, saopštio je Barjaktarević.

Za Barjaktarevića su glasali poslanici Socijaldemokrata, DPS-a, Bošnjačke stranke i Albanske alternative.

Barjaktarević je podsjetio da je Plav jedna od najnerazvijenijih opština na sjeveru Crne Gore i ističe da nova lokalna vlast ima plan za izlazak iz teške socioekonomske situacije.

"Najviše pažnje ćemo posvetiti na otvaranju srednjih i malih preduzeća. Pokušaćemo da stvorimo uslove da državne institucije ne budu konkurenti malim preduzećima," saopštio je Barjaktarević za RTCG.

Šansu za razvoj novi predsjednik opštine u turizmu i poljoprivrede, strateškim granama razvoja opštine.

"Osnovaćemo fond za početnike u biznisu, osnovali bi i kancelariju za biznis i kancelariju za saradnju sa dijasporom," poručio je Barjaktarević.

Za potpredsjednike su izabrani dr Blažo Stijović i Nihad Canović. Sva tri kadrovska rješenja su iz redova Socijaldemokrata, a za njih su u lokalnom parlamentu glasali odbornici vladajuće većine koju, pored Socijaldemokrata, čine BS, DPS i AA.

Obraćajući se odbornicima SO Plav, Bajraktarević je istakao da je velika čast i odgovornost biti izabran na mjesto predsjednika Opštine Plav, te naglasio da će u narednom četvorogodišnjem periodu uložiti maksimalan napor, da sa timom saradnika, stručno, odgovorno i posvećeno doprinesu ubrzanom ekonomskom razvoju plavskog kraja.

„Ova lokalna uprava će stvoriti pretpostavke za stabilan i održiv privredni razvoj i uslove za otvaranje novih radnih mjesta u Plavu“ - poručio je Bajrakterević.

Socijaldemokrate su sa deset odbornika najjača partija u Plavu, nakon što su u maju dobili dva i po puta više glasova nego na parlamentarnim izborima 2016. Lokalni parlament broji 31 odbornika, od čega vladajuća koalicija ima 24 odbornika, a čine je SD, BS, DPS i AA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније