Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2018. 18:16   >>  18:05 1

SD O AERODROMIMA

"Zaštitnica se neizjašnjavanjem već izjasnila"

Izbjegavanjem da se izjasni o situaciji u Aerodromima Crne Gore, zaštitnica imovinsko pravnih interesa se već izjasnila, saopštili su iz SD-a.

"U situaciji kada se čitava država, svi njeni organi, političke partije, mediji i čitava javnost, bave iznalaženjem najboljeg modela za zaštitu državne imovine, odnosno tragaju za optimalnim modelom valorizacije Aerodroma Crne Gore, onaj kome u nazivu funkcije stoji zaštita državne imovine, se proglašava nenadležnim," naveli su iz SD-a u saopštenju.

Oni su istakli da kada se vodi otvorena i javna debata o državnoj imovini tolike vrijednosti, očekuje se da svi nadležni organi, pa čak i samoinicijativno, traže način da učestvuju u procesu ako misle da mogu da mu doprinesu, a ne da traže način da se iz istog izuzmu.

"Zato iskreno žalimo što se u pitanjima od nacionalnog interesa, koji na najdirektini način utiču na razvoj Crne Gore i našu budućnost, a takvo jeste bez sumnje pitanje dalje sudbine Aerodroma, nalaze formalni izgovori za nedavanje mišljenja, umjesto da se nađe hrabrost i preuzme odgovornost", naveli su oni.

"Da budemo do kraja jasni - za davanje pravnog mišljenja ne postoji nikakvo zakonsko ograničenje. Nije valjda da neko misli da je crnogorska javnost toliko naivna da bi mogla da povjeruje da zastitnik imovinsko pravnih interesa, čiji je posao da štiti interes države, ne smije da se izjasni o pitanjima, koja su par ekselans pitanja od državnog odnosno nacionalnog značaja." 

Iz SD-a ističu da su Aerodromi Crne Gore jedno od najuspješnijih preduzeća, a da je prethodna godina bila najbolja u istoriji njegovog postojanja, kada je u pitanju ostvareni broj putnika i aviona.

"Za to i takvo preduzeće su, sa druge strane, na javnu raspravu ponuđena koncesiona dokumenta koja su više nego očigledno po raznim osnovama nezakonita. Sve to, kao i formalna inicijativa Zaštitnici da se takav nezakonit posao već u toj fazi konstatuje, nije bio dovoljan. Ali SD će naći način da se nezakonitost prvo konstatuje, a onda i ukloni, sa ili bez pomoći Zaštitnice", istakli su oni u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније