Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 08. 2013. 17:45 >> 21:02
4

UČITELJ I ĐAK

Vešović: U kom timu igra SDP?

Ne može se vladati, a istovremeno biti bez odgovornosti, poručuju iz Demokratske partije socijalista svom koalicionom partneru, Socijademokratskoj partiji, tvrdeći da bi SDP trebalo da razmisli šta radi na istoj strani s onima od kojih „niko i ne očekuje bilo šta dobro, čija je nekompetentnost dokazana, borba protiv državne nezavisnosti i interesa Crne Gore zajednički imenitelj, a diktatorski način vladanja jedini koji bi praktikovali kada bi im moglo biti”.

Portparol DPS-a Časlav Vešović poručuje koalicionom partneru da je vrijeme da se zapitaju za koji tim igraju „kada im aplaudiraju vojvoda i saradnici, koji nijesu priznali rezultate referenduma, samim tim ni državu, koji su pozivali strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru,  a građane da cijepaju vaučere, koji čak priznaju da navijaju protiv crnogorske reprezentacije”.

Vešović tvrdi da kad god je SDP bila na istoj strani s njima, „to je bio poraz za Crnu Goru”.

„Da nije tako, danas bismo imali Buk Bijelu, drugi blok termoelektrane, tj. ne bismo imali problem snabdijevanja KAP-a električnom energijom. Čija je to zasluga?”, pita Vešović.

On tvrdi da je dovoljno bilo, prije par dana pomenuti pojmove nekompetetnost i diktatura, da bi se sami počeli javljati oni koji su se prepoznali u tim premijerovim kvalifikacijama.

“Neki su bili predvodnici opozicije i izgubili na svim izborima i na referendumu, neki su danas opozicioni lideri koji su upisali dva poraza, a upisaće ih još, ako ih okruženje prije toga ne najuri, neki su upadali na tuđe posjede i tjerali  strane investitore, predvodili građanske proteste, a završili kao poslanici...”

Vešović zatim navodi da, od kako je osnovana, DPS „vodi odgovornu i zrelu politiku i umije da odredi prioritete”.

Podsjeća da je prioritet '90-tih bio sačuvati mir u Crnoj Gori i multietnički sklad našeg društva, što je ostvareno.

„Kasnije je DPS bila na čelu bloka za obnovu državne nezavisnosti u vrijeme kada je to jedino moguće bilo ostvarljivo bez tragičnih posljedica”.

„Nakon toga smo, u rekordnom roku, doveli državu do vrata EU i NATO. Sve procese smo mi vodili kao dominantna politička snaga, zbog čega će prije biti da su drugi uz nas sazrijevali, uz puno poštovanje svih njihovih doprinosa uspjesima Crne Gore”, navodi Vešović.

Vešović zaključuje da naša javnost, ipak, „dobro zna ko je u našim odnosima politički učitelj, a ko đak”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније