Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 08. 2013. 13:12 >> 13:19
4

GEGAJ O TUZIMA

Biće referenduma, Siništaj ishitreno reaguje

Funkcioner DPS-a Nikola Gegaj ocijenio je legitimnom, ali ishitrenom i nepotrebnom najavu Vaselja Siništaja iz Građanske inicijative da će napustiti koaliciju sa DPS-om, jer ta stranka stalno odlaže pitanje samostalnosti opštine Tuzi.

 

Gegaj je Radiju Crne Gore rekao da sve parije imaju pravo da odlučuju sa kim će biti u koaliciji, pa tako, kako je rekao, svako može samostalno odlučiti da li želi koaliciju sa DPS-om.

„Odluka Gradjanske inicijative je legitimna, ali nepotrebna.Ne treba ishitreno donosti odluke, već je prethodno potrebno razmotriti stanje u kaoaliciji, prvenstveno kada se radi o koalicionim vezama DPS-a sa albanskim partijama u Crnoj Gori“, rekao je Gegaj.

Siništaj je ranije rekao da je Građanska inicijativa odlučna da napusti vladajuću koaliciju, jer DPS ne poštuje koalicioni sporazum po kojem je referendum za samostalnu opštinu Tuzi trebalo da bude održan do kraja septembra.

Gegaj, međutim, tvrdi da će referendum u Tuzima sigurno biti održan, pojašnjavajući da su trenutni vremenski rokovi nerealni. On je ponovio da prije referenduma mora biti urađena studija ekonomske opravdanosti.

„Jednostavno je nemoguće da se ta studija opravdanosti i održivosti opštine uradi za manje od 60 dana, odnosno do kraja septembra. Ne mogu sebi da dozvolim luksuz da omalovažavam nečiji rad, pogotovo rad konsultantske kuće i ljudi koji izrađuju studiju, jer oni imaju reference i iskustva za taj posao, a date su nove sugestije i primjedbe na elaborate“, naveo je Gegaj.

 Tvrdi i kako se DPS ne upravlja rokovima.

 „Referenduma će sigurno biti, a DPS se ne upravlja rokovima, već je našoj partiji mnogo bitnija dobra i efikasna priprema da bi se referendum uspješno održao. Građanima Tuzi niko nije oduzeo pravo na referendum, već jednostavno moraju da se ispune uslovi da bi opština Tuzi bila ekonomski odživa, a ne samo opština na papiru. DPS će ispoštovati svaku volju građana Tuzi, ali moramo oprezno i odgovorno ući u projekte koji će zauvijek promijeniti živote građana“, navodi Gegaj.

On je izmišljotinama nazvao izjave pojedinih opozicionih partija da DPS-u nije stalo da se referendum održi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније