Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 11. 2018. 07:27 >> 07:06
75

RJEŠENJE UP

Matiji Bećkoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Uprava policije donijela je rješenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru, piše Dan.

Ovom listu je iz Granične policije saopšteno da je prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Starješinama na svim graničnim prelazima je, kako navodi Dan, dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smiju da uđu u zemlju, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine.

Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana, 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da besjedi i Matija Bećković.

Пратите нас на

Коментари75

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније