Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

10. 12. 2018. 19:45 >> 19:21
7

SOLIDARNOST SA DF-OM

Demokrate napustile sjednicu SO B.Polje

Klub odbornika Demokrata Bijelo Polje napustio je današnje zasijedanje lokalnog parlamenta iz solidarnosti sa kolegama iz Demokratskog fronta, saopšteno je iz te partije.

"Smatramo da je neprihvatljivo postupanje prema poslanicima tog političkog saveza, njihovo hapšenje u kasnim večernjim časovima, kao i najave novih hapšenja, a sve zbog javno izgovorenih stavova. Takođe, smatramo da je uniženo univerzalno ljudsko pravo, a koje se odnosi na slobodu govora i javno izgovorene stavove. Osim toga, način na koji funkcioniše sistem zapravo odobrava ili legitimiše ovakva postupanja. Uprkos neslaganjima sa kolegama iz DF-a, lažnim montiranim i izmišljenim aferama, javnom blaćenju naših funkcionera i članova, naše moralno pravo i obaveza je da se solidarišemo oko Ustavom zagarantovanih prava i ne dozvolimo da se pravo na slobodu govora obesmisli", saopštio je Klub odbornika Demokrata u SO Bijelo Polje.

Kazali su da je neprihvatljiv pokušaj partija na vlasti da održe današnje zasijedanje uprkos određenim kršenjima Poslovnika o radu, koji se tiču neodržavanja sjednica Odbora za statut i propise, kao i Odbora za finansije.

"Imajući u vidu dnevni red koji se tiče brojnih odluka, kao i usvajanje Nacrta izvještaja završnog računa budžeta za 2017. godinu, a da pritom ni jedna sjednica gore pomenutih Odbora nije održana, smatramo da se nijesu stekli uslovi za održavanje današnje sjednice", navodi se u saopštenju.

Demokrate apeluju na skupštinsku službu i administraciju u Opštini Bijelo Polje, a shodno Poslovniku o radu, da odbornici moraju posjedovati cjelokupne materijale za nesmetan rad.

"Takođe, sjednice Odbora ne smiju biti formalnog, već isključivo profesionalnog karaktera", dodaju iz Kluba odbornika Demokrata.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније