Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 05. 2019. 14:51 >> 14:50
3

MEDOJEVIĆ UPOZORAVA

"Promjene granica na Balkanu opasan eksperiment"

Teritorijalni integritet Crne Gore mogao bi biti ugrožen ukoliko predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači u Vašingtonu prihvate razgraničenje kao princp, upozorava predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

"Ukoliko u Vašingtonu Vučić i Tači 12. juna prihvate razgraničenje kao princip, to će dovesti do promjena granica na Balkanu, prvi put poslije 1945. godine", kazao je Medojević.

Prema Medojeviću SAD bi mogle Srbiji ponuditi neke kompenzacije u zamjenu za priznanje Kosova.

"Teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine i Crne Gore bi mogli biti ugroženi. Posebno što bi u tom slučaju i Albanci u Crnoj Gori iskazali svoje težnje ka prisajedinjenju dijela teritorije Crne Gore Albaniji", navodi se u saopštenju Medojevića.

On ističe da bi tada "kao i 1918, posvađana i podjeljena Crna Gora bila moneta za potkusurivanje interesa velikih sila na Balkanu".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније