Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

15. 05. 2019. 16:41 >> 20:30

ČEKAJUĆI SJEDNICU

Borba za vlast u Kotoru

Nakon skoro tri sedmice od smjene predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, lokalni DPS pokrenuo je inicijativu za saziv nove sjednice, na kojoj bi se birao novi predsjednik iz redova te partije. Za to su, kako kažu, obezbijedili većinu od 17 odbornika, među njima i doskorašnjih konstituenata vlasti iz SDP-a. Iz Ministarstva javne uprave poručuju da prate situaciju u Kotoru, za koju je, kako smatraju, odgovorna lokalna vlast, te da će Vlada reagovati kada se za to steknu uslovi.

Predsjednica SO Kotor Dragice Perović poručila je da je za rješavanje problema u kotorskoj Opštini u ovom trenutku nadležan Upravni sud, te da bi donošenje drugih odluka, prije odluke suda, bilo, kako kaže, piramidalno bezakonje.

Povodom sve češćih objava u medijima da Ministarstvo javne uprave ne reaguje povodom aktuelne situacije u Opštini Kotor, tim povodom oglasili su se saopštenjem.

"U ovom trenutku, stvaranje uslova za normalno i redovno funkcionisanje Opštine Kotor i svih lokalnih organa i službi, te prevazilaženje aktuelne situacije, u skladu sa Ustavom i Zakonom o lokalnoj samoupravi, je isključivo u nadležnosti lokalnog parlamenta.  Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave pomno prate dešavanja u opštini Kotor i kada se stvore zakonski uslovi za to, Vlada će preduzeti odgovarajuće mjere", navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Podsjetimo odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštine Kotor inicirali su sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda - izbor predsjednika opštine.

U međuvremenu oglasio se i SNP koji predlaže da se po hitnom postupku zakaže sjednica Skupštine Opštine Kotor. 

Oni traže odgađanje primjene odluke o razrješenju predsjednika Opštine do donošenja odluke suda, saopšteno je iz odborničkog kluba te stranke.

Prilog Nevenke Macan, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније