Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina/ RCG; Objavila: M.M ]

20. 05. 2019. 15:43   >>  19:46

KOTOR

Sjednica Kolegijuma završena bez dogovora

Kolegijum u Kotoru nije odredio datum sjednice Skupštine opštine. Iz DPS-a optužuju predsjednicu Dragicu Perović da to ne želi da učini. Kažu da će, shodno poslovniku, sami zakazati zasijedanje, na kojem planiraju da izaberu novog predsjednika Opštine Kotor. Kako je za Radio Crne Gore saopštio odbornik DPS-a Željko Avramović, Perović je na Kolegijumu saopštila da čeka mišljenje Ministarstva javne uprave i dok ne dobije dalja tumačenja, odbija da sazove sjednicu. U saopštenju predsjednica Skupštine Dragica Perović je najavila da će sjednicu zakazati u zakonom predviđenom roku.

 

Predsjednica kotorske Skupštine Dragica Perović obratila se Ministarstvu javne uprave za davanje mišljenja i instrukcija za dalji rad.

Perović je danas održala sjednicu Kolegijuma kotorske Skupštine, koja je sazvana na osnovu zahtjeva koji su joj upućeni sa više adresa, od odbornice URE i Kluba Socijalističke narodne partije (SNP), kao i od strane više od trećine odbornika, novoformirane odborničke većine.

Kolegijum danas nije odredio datum održavanja sjednice kotorske Skupštine.

Perović je kazala da je njen rad i ponašanje pod ozbiljnim monitoringom, prije svega stručne, a zatim i laičke javnosti.

„Mene sve ovo dodatno obavezuje da vodim računa i strogo radim po zakonu. Nakon što su prisutni predstavnici političkih konstituenata kotorskog parlamenta iznijeli stavove, na meni je sada da u narednim danima, u skladu sa Ustavom i Zakonom o lokalnoj samoupravi odlučim, o čemu će javnost biti obaviještena“, poručila je ona.

Nakon što je opozicija u kotorskom parlamentu, na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), smijenila predsjednika opštine Vladimira Jokića, iz DPS-a su najavili pokretanje inicijative za izbor novog čelnika te opštine.

Kotorska Skupština, poslije smjene Jokića, 24. aprila, nije zasijedala.

Prilog: Nevenka Macan, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније