Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

21. 05. 2019. 13:03   >>  13:02 28

VUČUROVIĆ SMATRA

Vlast služi stranim interesima

Vlast je u prethodnih 13 godina učinio sve da od Crne Gore stvori ono što nikad nije bila i da promoviše izdaju, prodaju i služenje interesima stranim centrima moći, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Poslanik DF-a Jovan Vučurović je kazao da je referendum 2006. godine bila teška krađa i nešto što se stvara na takvim "tekovinama" ne može donijeti uspjeh i prosperitet građanima.

"Razbijanje zajedničke države na pokradenom referendumu značilo je početak stvaranja privatne mafijaške države Mila Đukanovića u kojoj su on i njegova familija, kumovi i prijatelji prisvojili i u džep stavili sve što su mogli", kazao je Vučurović.

On je ocijenio da 13 godina nakon referenduma imamo diktaturu, poslednju u Evropi, koja je na prevaran način, bez podrške građana ušla u NATO.

"U kojoj se vrši teror nad opozicijom i njenim liderima, kradu izbori, a ulice su pretvorene u poprište rata i likvidacija između mafijaških klanova", navodi se u izjavi Vučurovića dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, koliko je Crna Gora "napredovala" na polju demokratije, najbolje govori činjenica da se u njoj, 2019. godine lideri opozicije, u namještenom sudskom procesu, bez ijednog dokaza, osuđuju na pet godina zatvora.

"Ovo, dakle i nije 2019. već 1948. godina. Vlast je ista, iste su metode, a isti su i poslušnici i prirepci vlasti u pravosuđu", navodi Vučurović.

On smatra da je u prethodnih 13 godina režim učinio sve da od Crne Gore stvori ono što ona nikad nije bila.

"Da pljune na naše pretke, tradiciju, i vrijednosti po kojima je bila poznata, a da promoviše izdaju, prodaju i služenje interesima stranim centrima moći", kazao je Vučurović.

Zbog takve politike režima Crna Gora je danas, smatra on, na ivici etničkih sukoba.

"Jer, kako bi se izbrisali tragovi naše istorije i tradicije, kako bi se Crnoj Gori zadao konačni udarac, vlast vrši diskriminaciju i nasilnu asimilaciju srpskog naroda, progoni srpski jezik, Srpsku pravoslavnu crkvu koja je stvorila Crnu Goru", kaže Vučurović.

On je poručio da je sve uzalud.

"Pored svih pritisaka nijesu uspjeli da slome srpski narod, niti one Crnogorce koji se ne odriču svoje tradicije. Vjerujemo u jedinstvo srpskog naroda na ovom prostoru, ponosan što sam 21. maja 2006. zaokružio NE", poručio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније