Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ PR Centar; Objavila: M.M ]

27. 06. 2019. 19:30 >> 19:44
2

JOKIĆ

"Nelegitimne odluke oborićemo pred sudovima"

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić saopštio je da je Vlada Crne Gore danas odlučila da ignoriše zvanične institucije opštine u kojoj je na vlasti opozicija, zakon i Ustav. Jokić je istakao i da će sve nelegalne i nelegitimne odluke biti oborene pred sudovim CG, dodajući da će se do kraja boriti protiv bezakonja.

Jokić je, na današnjoj pres konferenciji, povodom aktuelne političke situacije, kazao da je u Crnoj Gori ispisana najsramnija stranica u istoriji njenog višepartizma.

„Danas je Vlada Crne Gore informisala javnost i Opštinu Kotor putem twittera o tome da je čula da se grupa odbornika u Kotoru sastala u kafani i to legitimisala kao zasijedanje Skupštine Opštine Kotor. Sa ovoga mjesta moram da upitam Vladu da li je obaviještena i o drugim kafanskim druženjima danas u Kotoru. Jer, kao što ste vidjeli, svi lokali su bili puni“, rekao je Jokić.

Vlada je, kako je kazao, uspjela da se partijskim kanalima informiše o „kafanskom druženju“ grupe odbornika, ali nije, kako je dodao, našla za shodno da odgovori na dva dopisa predjednika Opštine Kotor.

„Danas je Vlada pogazila Ustav, zakon, i sopstveno dostojanstvo. Vlada danas nije poštovala sopstvenu odluku, koju je donijela na sjednici 30. maja, kada je uputila upozorenje SO Kotor da u roku od 20 dana održi sjednicu skupštine, pod prijetnjom raspuštanja. Taj je rok istekao u ponedjeljak, a Vlada je našla za shodno da se, tri dana nakon isteka roka, iako je bila zakonom obavezana da raspusti SO Kotor, preko partijskih linija informiše o kafanskom druženju grupe odbornika“, naveo je Jokić.

On je rekao da nijedan organ Opštine Kotor, ni on kao predsjednik nisu obaviješteni o bilo kakvoj odluci koju je „ta grupa odbornika“ donijela, niti su, kako je rekao, bili obaviješteni o novom vremenu i mjestu održavanja „druženja“.

Jokić je istakao da je predsjednica SO Kotor u skladu sa procedurom, Zakonom o lokalnoj samoupravi i Poslovnikom zakazala sjednicu za 10. jul.

„Prije isteka zakonskih rokova, predsjednica SO je sazvala sjednicu za 10. jul. O svemu ovome su obaviješteni predsjednik i potpredsjednik Vlade uz propratnu dokumentaciju“, kazao je Jokić.

On smatra da je Vlada danas odlučila da ignoriše zvanične institucije Opštine Kotor u kojoj je na vlasti opozicija, da ignoriše zakon, Ustav i sopstveno dostojanstvo radi „partijskog interesa“.

„Jednako ovako, sjutra može da se skupi grupa opozicionih poslanika u nekoj od podgoričkih kafana, uputi informaciju Vladi da je razriješila dužnosti predsjednika Skupština, a da Vlada preko twittera obavijesti javnost da je gospodin predsjednik Skupštine razriješen dužnosti“, rekao je Jokić.

On je u ime predsjednice SO Kotor, Dragice Perović, i u svoje ime obećao da će učiniti sve da se odbrani izborna volja građana Kotora.

„Sve nelegalne i nelegitimne odluke ćemo oboriti pred svim sudovima u Crnoj Gori i beskompromisno i do kraja ćemo se boriti protiv bezakonja DPS-a, njihovih satelita, njihove partijske Vlade i njihovih kafanskih skupština“, poručio je Jokić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније