Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 08. 2019. 12:40 >> 12:43
6

DEMOKRATSKA CRNA GORA

"Ostvarili cilj i srušili plan DPS-a"

Demokratska Crna Gora ostvarila je cilj i srušila plan DPS-a koji je dobio bezrezervnu podršku Demokratskog fronta (DF), saopšteno je iz partije Alekse Bečića.

 

"Da Briselski plan nije prihvaćen nakon snažne i argumentovane političke ofanzive Demokrata i pritiska međunarodne zajednice na DPS, na snazi bi ostao plan koji je predložio Branimir Gvozdenović, a prihvatio DF", saopštile su Demorkate.

Takav plan bi, kako tvrde, omogućio DPS-u "još jednu izbornu krađu, produbio političku krizu i izazvao političku nestabilnost u Crnoj Gori, jer bi se zadržali isti uslovi po kojima vlast ne proističe iz slobodno izražene volje građana".

"Nažalost, DF je prihvatio i bezuslovno ušao u odbor sa DPS-om i da nije bilo dosljednosti i upornosti Demokrata i insistiranja na primjeni Briselskog plana, DPS i DF bi zadržali suštinski iste izborne uslove, uz sitne kozmetičke prepravke. To je očito bilo rezultat tajnog dogovora kako bi se osigurao status 'vječite opozicije i vječite vlasti'. Iz tih razloga se posljednjih dana događa neviđena politička eksplozija obmana, neistina i podmetanja od strane DPS-a i DF-a prema Demokratama", navodi se u saopštenju.

Onaj ko nastupi na izborima bez poštenog izbornog zakonodavstva, kako su kazali, direktno obezbjeđuje pobjedu DPS-u.

"Na isti način kako su to obezbijedili 2016. godine, prethodno glasajući sa DPS-om za izborno zakonodavstvo koje je poslužilo kao osnov za masovnu krađu na izborima. Demokrate su, zapravo, direktno spriječile da se ne ponovi 2014. godina kada su poslanici DPS-a i DF-a izglasali set izbornog zakonodavstva, koji je omogućio DPS-u prohodnost za izborne mahinacije i pobjedu na svim izborima masovnom krađom. Da nije bilo dosljedne i odgovorne politike Demokrata, DF bi opet sa DPS-om dovršio kozmetičke izmjene, glasačima se pohvalio još jednim 'pobjedničkim planom' koji bi, svakako, kao i godinama unazad, opet bio gubitnički", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније