Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2019. 16:39 >> 17:52
5

RUDOVIĆ PORUČUJE

Marković da popusti ako želi fer izbore

Premijer Duško Marković će, ako mu je stalo do fer izbora, promijeniti stav i pristati na dogovor o prelaznoj vladi, kazao je nezavisni poslanik Neđeljko Rudović i dodao da je dogovor o izbornim uslovima bez opozicije u vladi besmislen.

Marković je u petak kazao da nema razgovora o tehničkoj vladi i da opozicija bez izbora ne može ući u vladu, kao državno i političko tijelo.

Rudović je agencija MINA kazao da je dogovor o izbornim uslovima bez opozicije u vladi, sa ciljem da se stara o primjeni dogovorenog, besmislen.

"DPS-u nije iskreno stalo do uslova za iole prihvatljive izbore, kao što im nije stalo ni da dogovoreno zaživi", rekao je Rudović.

Prema njegovim riječima, vladajuća partija je pristala na pregovore samo zbog pritiska zapadnih partnera.

"A koliko su posvećeni demokratiji pokazali su 2016. godine, kada su poslije nepunih dva mjeseca pogazili sporazum i činili sve da miniraju tadašnju prelaznu vladu", naveo je Rudović.

On je kazao da je razumljiv stav da niko ne može u vladu bez pobjede na izborima.

"Samo DPS previđa da oni nijesu pobijedili na izborima, nego su kupovali glasove, prijetili, podmićivali i fabrikovali vanredno stanje. I pored toga imali su samo par hiljada glasova više, koje su im donijeli tijesnu većinu", dodao je Rudović.

On je naglasio da opozicija ne moli DPS da pristane na tehničku vladu nego "nudi ruku za dogovor o izborima na fer način".

"Ako DPS to odbija, ne suprodstavlja se opoziciji, nego Evropskoj uniji i svim zapadnim partnerima koji insistiraju na odžaavanju slobodnih izbora", zaključio je Rudović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније