Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

29. 10. 2019. 07:01 >> 07:01
31

LIDERE DF-A

Ne zovu ih u Vašington zbog sudskog postupka

Andrija Mandić i Nebojša Medojević nijesu na listi učesnika Bezbjednosno-informativnog foruma koji 12. decembra organizujemo u Vašingtonu, kazao je za Pobjedu Robert Pitinger, bivši američki kongresmen.

Pitinger je objasnio da je sporni poziv uslijedio zato što organizatori foruma nijesu imali informacije da se vode sudski postupci protiv ova dva poslanika.

"Mandića i Medojevića su predložili drugi ljudi i mi nijesmo odradili provjeru ovih imena za učešće na forumu. Nakon konsultacija sa predstavnicima crnogorske države u Sjedinjenim Američkim Državama, odlučili smo da povučemo poziv, tako da oni više nijesu na listi učesnika. Čim smo dobili informaciju da se vode sudski postupci protiv njih povukli smo poziv", kazao je Pitinger za Pobjedu.

Demokratski front (DF), podsjećamo, pisao je predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću da se u ime Skupštine obrati Višem sudu zahtjevom da se vrati diplomatski pasoš Andriji Mandiću, kako bi mogao da obavlja međunarodne političke aktivnosti.

Kako su saopštili iz Fronta, američki kongresmen Robert Pitinger pozvao je Mandića i Nebojšu Medojevića da budu delegati na 17. Parlamentarnom obavještajno-bezbjedonosnom forumu 12. decembra u Vašingtonu. Robert Pitinger je bio republikanski kongresmen šest godina, odstupio je dužnosti u januaru ove godine kada je na izborima za Kongres izgubio od Marka Harisa.

 

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније