Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2013. 22:05 >> 22:05

CETINJE

Pozitivna: „Odzvoniće“ podobnima i nesposobnima

Nakon 16. novembra na Cetinju će biti zaposleni stručni ljudi na odgovornim mjestima, a ne podobni i nesposobni, poručio je Mihailo Babović, član Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore u Prijestonici. Predstavljajući Plan socijalne i zdravstvene politike i razvoja prateće infrstrukture, Babović je kazao i da u zdravstvenom sistemu više neće biti političkih trgovina.

“Poštovaće se  zakon i kolektivni ugovori, poboljšaće se socijalni status zdravstvenih radnika  i pristupiće se rješavanju gorućih stambenih problema”, kazao je Babović u sklopu kampanje stranke za lokalne izbore u crnogorskoj Prijestonici.

Prema planu Pozitivne, prilagodiće se javne površine  i objekti u javnoj upotrebi za pristup, kretanje i upotrebu licima smanjene pokretljivosti,  u punoj saradnji sa nevladinom sektorom i građanima, otvoriće kancelariju za mlade edukativnog karaktera, radiće na ostvarivanju dobre saradnje sa studentima medicine.

Planom je predviđeno i organizovanje kurseva prve pomoći i ponašanja u saobraćaju i postavljanje adekvatne saobraćajne signalizacije i ležećih policajaca kao i uređenja igrališta za djecu u naseljima.

„Otvaranje jednog odjeljenja srednje medicinske škole opšteg smjera (opremanje kabineta i izbor adekvatnog kadra, reorganizacija određenih službi, odjeljenja, zapravo donošenje adekvatnih sistematizacija i reorganizacija zdravstvenih centara“, navodi se u planu Pozitivne.

Stranka planom predviđa i opredjeljivanje sredstava za formiranje adekvatnih kancelarija i fondova za edukaciju i dalja usavršavanja (prisustvo seminarima, kongresima, postdiplomskim studijama,organizovanje radionica i slično), kao i fakultativno uvođenje seksualnog obrazovanja mladih i prevencije narkomanije u završnim razredima osmogodišnje i srednje škole, uz uključivanje u rad studenata završnih godina medicine.

„Adekvatno vodosnabdjevanje i prevencija karijesa uz uvođenje sistema za fluorisanje vode, kao i adekvatan  tretman i odvođenje otpadnih voda, adekvatno održavanje putne infrastrukture i saobraćajnih prilaza od javnog značaja ( bolnicama i drugo) naročito u zimskim mjesecima što nije bilo pravilo u dosadašnjem periodu“, navode iz Pozitivne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније