Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

26. 12. 2019. 22:27 >> 00:52
28

RESORNI ODBORI

Odbačeno više amandmana DF-a

Sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine Ivana Brajovića je upravo završena i uskoro se očekuje nastavak sjednice Skupštine. Sjednice skupštinskih odbora za ljudska i manjinska prava i zakonodavnog, prekinute su nakon što ih napustili predstavnici Demokratskog fronta (DF).

DF je tražio da se rad za večeras prekine i nastavi sjutra, ali predsjedavajući tih skupštinskih tijela to nijesu odobrili, javlja reporterka TVCG.

Odbori su do prekida odbili 58 amandmana koje je podnio DF.

DF je oko stotinu amandmana na Zakon o slobodi vjeroispovjesti, koje im je dostavila Mitropolija, uvrstio večeras u skupštinsku proceduru.

Predsjednici odbora treba da napišu izvještaje i da ih dostave parlamentu. Kada to urade i nakon sjednice Kolegijuma predsjednika skupštine koja je počela u 22 sata, počeće sjednica parlamenta na kojoj se očekuje glasanje o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Prenos sjednice pratite na TVCG 2.

Poslanici crnogorskog parlamenta završili su večeras raspravu o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravom statusu vjerskih zajednica i nadležni odbori razmotraju amandmane. Saopšteno je da je samo Demokratski front (DF) predložio oko 100 amandmana.

Poslanik Andrija Mandić je amandmane nazvao "rješenjem priče".

"To je stvar kompromisa i posljednja ponuda", kazao je on.

Lider DF-a je kazao i da su blokade crnogorskih puteva početak "operacije obračuna".

"Neće vaših 2.000 policajaca zaustaviti ovo u Crnoj Gori Gori. Ako ne odustnete, biće katastrofa", kazao je Mandić u Skupštini i pozvao "ratne drugove iz 90-ih da budu spremni".

Premijer Marković je večeras poručio da Vlada neće pokleknuti pred pokušajima ucjene oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Prethodno su Mandić i Milan Knežević tvrdili da policija, uprkos današnjem Markovićevom obećanju da sila neće biti korišćena, u Zeti hapsi njihove rođake.

Marković je naglasio da se pokušava uskratiti pravo Vladi da vodi državnu politiku.

"To je nije otpor prema vama već ustavna i zakonska obaveza. Obaveza je moja i ove Vlade da građanima obezbijedimo sigurnost i normalan život.

"Možda nekom trebaju lijekovi, neko zbog vaše blokade ne može da ode po svoje dijete u vrtić", kazao je premijer Marković odgovarajući  Mandiću.

Više puteva na sjeveru Crne Gore, kao i magistralni put u Zelenici i kružni tok u Budvi, blokirani su u znak protesta zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније