Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

30. 12. 2019. 10:17 >> 12:55
5

SO BUDVA

Prekinuta sjednica zbog nedostatka kvoruma

Zbog nedostatka kvoruma danas je prekinuta 27. sjednica budvanskog lokalnog parlamenta.

RTV Budva prenosi da je sjednica trajala manje od 15 minuta.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Crnogorske, dok su odborici DPS-a napustili zasijedanje kako ne bi omogućili kvorum.

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović, kazao je da će o novom terminu javnost biti obviještena o toku dana.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da je današnje zasijedanje pokazalo jedan neodogvoran odnos koalicionih partnera, ne samo Crnogorske, nego i Demokratske Crne Gore. Dodao je da je vrlo uptino zbog čega je sjednica i u petak odložena, bez konsultacija sa DF-om, prenosi RTV Budva.

"Ovakvi postupci nijesu u intresu građana, velika je sada neizvjestnot. Neprihvatljivo je da uopšte brinemo hoće li se pojaviti neko u ovako važnom trenutku. Zato pozivam sve koalicione partnere da se uozbilje i pokažu odgovornost, a ako bi se vratili na optužbe koje su prema nama upućivane, onda evo prilike da vidimo ko je koalicija sa kim i ko je danas u ovako važnom trenutku napravio opstrukciju rada ove Skupštine", kazao je Carević.

On je kazao da moraju izaći iz ove priče na jedan dostojanstven način, ili, kako je ocijenio, u suprotonom biće direktno rušenje vlasti.

"Ovo liči na scenario u Kotoru, ali u svakom slučaju DF je tu i neće dozvoliti da se tako nešto dogodi", poručio je Carević.

Crnogorska Budva: Protesti doveli do inicijalnog odgađanja sjednice

 Opštinski odbor Crnogorske Budva saopštio je da su protesti u Budvi doveli do inicijalnog odgađanja sjednice.

"Naša partija je prije svega građanska i kao takva baštini vrijednosti tolerancije, građanskog reda i vladavine zakona. Stoga apsolutno ne možemo da podržimo način organizovanja poslednje blokade grada i otkazivanja zakazane 29. Skupštine opštine Budva, a pogotovu ne u svijetlu sledećih činjenica: kamenuju se sugrađani koji sa malom djecom žele da prodju svojim domovima, politički izabrani predstavnici koji upravljaju gradom u ime svih gradjana predvode proteste, proglašava se vanredno stanje, otkazuje se zasijedanje skupštine na skupu koji nije prijavljen u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju OO Crnogorske Budva.

Apel Pavićevića

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević apelovao je na odbornike Crnogorske u SO Budva da učestvuju u raspravi na sjednici SO Budva koja je zakazana za danas i da glasaju za budžet opštine za 2020. godinu, saopšteno je iz te partije.

“Apelujem na odbornike Crnogorske u SO Budva da učestvuju u radu budvanske skupštine, da obezbijede kvorum za rad i da glasaju za budžet Budve za 2020. godinu. Interes građana Budve je da se sjednica održi i da se usvoji budžet. A interes građana treba da bude prioritet broj jedan svih aktera u budvanskoj politici”, poručio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније