Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 02. 2020. 13:02 >> 13:01
23

DPS KOLAŠIN

"Iza šetnji i litija nema vjere i vjerske ugroženosti"

Jasno se pokazuje da iza šetnji i litija nema vjere i vjerske ugroženosti, već samo još jedan neuspješan pokušaj da se ospori, ugrozi i zaustavi Crna Gora, ocijenjeno je sjednici kolašinskog DPS-a.

 

Na sjednici održanoj u petak razmatrana je aktuelna situacija u Kolašinu i Crnoj Gori, a povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zakon, kako tvrde, ne ugrožava nijednog pojedinca, niti ijednu vjersku zajednicu.

"Zakon omogućava da vjera pripada svima i sprečava jednu od najvećih zloupotreba čovjeka i njegove slobode, a to je monopol nad vjerom. Protivnici Zakona nameću prevaziđeni, nacionalistički koncept društva, u kojem nam nude jednostranost i primitivizam u zamjenu za demokratiju i civilizacijsko zajedništvo", kazali su iz kolašinskog DPS-a.

Crna Gora je, kako kažu, država koja je organizovanošću i sviješću svojih građana prevazišla modele života i razmišljanja koje nude retrogradni povratnici u prošlost.

"Umjesto moderne i napredne države, nude nam zaostalu teokratiju, jedne vjere i nacije. Jasno se pokazuje da iza šetnji i litija nema vjere i vjerske ugroženosti, već samo još jedan neuspješan pokušaj da se ospori, ugrozi i zaustavi Crna Gora. Da su skinute odore manipulacija potvrđuje i primjer Kolašina gdje najveći dio onih koji šetaju na litijama i ne znaju kako izgleda unutrašnjost Crkve Svetog Dimitrija u našem gradu", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je data puna podrška državnom i partijskom rukovodstvu Crne Gore i istaknuto je uvjerenje da država ima dovoljno kapaciteta da svakom građaninu obezbijedi stabilnost i sigurnost.

DPS, poručuju, kao razvojna partija nastavlja da realizuje brojne kapitalne projekte čije će benefite osjetiti svi građani Kolašina i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније