Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RCG; Objavila: M.M. ]

12. 03. 2020. 17:34 >> 17:31
8

VUKADINOVIĆ

Bojkot izbora politička nemoć opozicije

Opozicija će bojkotovati izbore u Tivtu, a taj bojkot, prema riječima analitičara Srđana Vukadinovića, nije rješenje, već nemoć opozicije.

Vukadinović je u razgovoru za Radio Crne Gore kazao da opozicija nema šanse u Tivtu jer da je imala šanse - izašla bi na izbore. 

„Tivat je specifičan. Opozicija je 2016. bojkotovala izbore u Tivtu. Tada je na izborima izašla jedino Socijalistička narodna partija i uzela dva mandata. Iako je 2016. opozicija bojkotovala lokalne izbore u Tivtu je oko 70 odsto građana iskoristilo pravo glasa. Opozicione partije u Tivtu nemaju šansu. Iako se misli da se društveni kontekst koji se dešava u Crnoj Gori može preslikati na Tivat, ne.. to se u Tivtu ne dešava jer je on jedan od rijetkih gradova u državi gdje nema litija iako je bilo pokušaja da se organizuju.. Mislim, u početku, bilo je jedna ili dvije litije..“ kazao je Vukadnović.

Opozicija fingira javnost 

Demokratska partija socijalista odnjeće lagodnu pobjedu, smatra Vukadinović. Ističe da ni sami opozicioni lideri ne vjeruju u konstataciju koja dolazi iz njihovih redova da će DPS oslabiti. To su, poručuje Vukadinović, pokušaji opozicije da fingira javnost.
„Mi ako govorimo o onome što se dešava u Crnoj Gori tu je od 70 do 100 hiljada građana, ne može preko 100 hiljada da bude.. ja kažem šestina Crne Gore, namjerno kažem šestina, jer na litijama je veliki broj djece, vidjeli smo i djecu u kolicima i djecu koju roditelji na ramenima nose, i onda je to sasvim jasno da je tu mnogo toga okupljenoga, da ne pominjem da je tu i veliki broj iz Republike Srpske i Srbije... Tako da, to se neće odraziti na glasački proces. DPS –u će to donjeti možda dva mandata više. Ja mislim da će se litije preliti na Srbiju u trenutku kada se bude rešavalo pitanje Kosova..“- kazao je, između ostalog, Vukadinović.

Bojkot parlamentarnih izbora- politička smrt opozicije

Bojkot parlamentarnih izbora opozicje značio bi njihovu političku smrt, istakao je Vukadinović. 

„Mogu bojkotovati parlamentarne izbore, ali neće. To im je jedina prilika da se čuju njihove aspiracije na određene događaje i dešavanja u Crnoj Gori. Opozicija neće izbrisati sebe sa političke scene, ona sad u svojoj nemoći traži neke druge vaninstitucionalne kanale nebili ostvarila neke svoje namjere i ciljeve. U Crnoj Gori danas nije moguće ništa vaninstitucionalno uraditi i danas se u Crnoj Gori jedino glasačkim listićima može nešto riješiti i opozicija je toga svijesna tako da će ona učestvovati na parlamentarnim izborima. Opoziciji je problem, očito je, što ne može zadovoljiti apetite Srpske pravoslavne crkve da idu kao jedna jedinstvena lista, jer tu su velike kontradiktornosti oko formiranja jedne jedinstvene liste. Pojedini opozicioni lideri su u većoj suprostavljenosti nego što je ta suprostavljenost i otpor prema DPS- u. Shvatiće da im bojkot neće donjeti ništa“- kazao je Vukadinović.

Ponašanje opozicije prema EU institucijama je kao švedski sto 

Opozicija se, smatra Vukadinović, ponaša kao da je politički ambijent u Crnoj Gori jedan švedski sto.

„Pa možete uzeti uzeti kad hoćete šta želite, a nemorate. Tako se ona ponaša prema evropskim institucijama i administraciji, što jednostavno jasno govori o tome kakva je ozbiljnost političkih ideja onih koji tako nešto zastupaju i briselska administracija to zna... Brisel opoziciju ne shvata ozbiljno i koristi je zarad svojih interesa koliko joj treba da kontroliše DPS.. Mislim da briselska administracija ne shvata suviše ozbiljno opozicju jer je u par navrata uvidjela na nekoliko ranijih primjera da se teško ozbiljno sa opozicijom može ista dogovoriti, upravo iz tog razloga- što ako opoziciji nešto odgovara ona će to i uzeti, a ako ne onda neće ići u dijaloško rješenje“ – zaključio je Vukadinović u razgovoru za Radio Crne Gore.

Radio Crne Gore, Sanja Ćosović

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније