Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTV Budva ]

11. 06. 2020. 11:44   >>  12. 06. 2020. 07:10 41

U BUDVI

Nova većina smijenila Carevića i Radovića

Odbornici DPS, Crnogorske, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković izglasali su smjene predsjedniku opštine Budva Marku Careviću i predsjedniku SO Krstu Radoviću na sjednici koja je održana u konferencijskoj sali u hotelu Slovenska plaža. Za vršioca dužnosti predsjednika Opštine izabran je Vladimir Bulatović iz Crnogorske, dok je za v.d. predsjednicu SO Budva izabrana Snežana Kuč iz DPS.


Sjednicom je predsjedavala Anđela Ivanović iz Crnogorske.

"Zbog toga što nam je onemogućeno da uđemo na radno mjesto i isto to je onemogućeno od strane predsjednika SO Budva Krsta Radovića, sjednica se održava u konferencijskoj Sali Slovenske Plaže", kazala je na početku sjednice Ivanović.

Iako je predsjednik SO Budva Radović potvrdio mandat novim odbornicima u lokalnom parlamentu Predragu Milaševiću, Krstu Rađenoviću i Nataši Mitrović, Ivanović je učinila isto.

Kako je kazala Ivanović, pošto odbornicima nije data mogućnost da se o podnijetim predlozima izjasne, što je, dodala je, potvrdilo Ministarstvo javne uprave, stekli su se uslovi da shodno čl. 40 stav 4 Zakona o lokalnoj samoupravi i čl 52 Poslovinka o radu SO Budva sjednicu sazovu podnosioci zahtjeva odnosno inicijative.

Obrazloženje za podnošenje inicijative za smjenu predsjednika Opštine Budva i predsjednika SO Budva iznijela je odbornica DPS-a Snežana Kuč, prenosi RTV Budva.



Podsjetimo, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović jutros nije dozvolio novoj odborničkoj većini da uđe u salu SO Budva. On je Anđeli Ivanović iz Crnogorske odgovorio da je sjednica nezakonito sazvana, te da su jedine zasijedanja koja mogu da se održe sjednice koje je on zakazao za 29. jun.

Ivanović: Radović zloupotrijebljen, snosiće sankcije

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović saopštila je da je predsjednik SO Budva Krsto Radović zloupotrijebljen, zbog čega će snositi pravne sankcije.

Podsjećamo, Radović danas novoj odborničkoj većini nije dozovlio da uđe u salu lokalnog parlamenta, gdje je trebalo da raspravljaju o njegovoj i smjeni gradonačelnika Marka Carevića.

Ivanović je kazala da je 17 odbornika Crnogorske danas otišlo na svoje radno mjesto, kako bi prisustvovali održavanju sjednice Skupštine opštine.

"Kao što je cjelokupna javnost mogla da vidi, mi smo prvo upozoreni od obezbjeđenja, a onda nas je predsjednik Skupštine, gospodin Krsto Radović obavijestio da ne možemo ući u salu koja je predviđena za održavanje sjednice Skupštine opštine, i da na to nemamo pravo“, navela je Ivanović.

Ona je istakla da je Radović u ovoj priči zloupotrijebljen i da će zbog svojih postupaka "zaista snositi ozbiljne pravne sankcije“.

Ivanović je objasnila da po Ustavu, Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu i Poslovniku o radu Skupštine opštine Budva, odbornici imaju pravo da se izjasne na teme koje se nalaze na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Budva.

"Nama je to pravo uskraćeno! Šesnaest nikako neće biti veće od 17 i svi treba da znaju da je Skupština tamo gdje postoje uslovi za održavanje, tamo gdje postoji kvorum!“, istakla je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније