Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

16. 06. 2020. 14:22 >> 14:21
2

SIMOVIĆ OPONENTIMA VLASTI

Nije kampanja nego odgovornost prema građanima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović ocijenio je neozbiljnim i neutemeljenim ocjene političkih protivnika da od početka epidemije korona virusa sprovode predizbornu kampanju Demokratske partije socijalista (DPS). On je istakao da je i u toku epidemije a i sada u pitanju samo odgovoran odnos prema građanima.

"Rekao bih da je to u suštini višemjesečna kampanja brige i odgovornosti za zdravlje svih građana u Crnoj Gori. To je bila kampanja koja je trajala više mjeseci, uz danonoćno zalaganje brojnih uključenih institucija, subjekata u cijelom tom odgovornom poslu", rekao je Simović novinarima u Nikšiću.

On je najavio da će i nastaviti sa brigom i odgovornošću za zdravlje svih građana uz suočavanje sa značajnom neizvjesnošću oko nastavka pandemije.

Simović je istakao da su za vlast u Crnoj Gori najvažnije pozitivne ocjene građana, a kao veoma važne naveo je i ocjene koje dobijaju ovih dana od mnogih evropskih država.

"Najbolja potvrda našeg uspjeha, koji smo postigli zahvaljujući razumijevanju i partnerstvu sa građanima, je otvaranje granica za crnogorske državljane", rekao je Simović i naveo primjer Bugarske i Slovenije koje su otvorile granice za Crnu Goru.

"Pokazali smo spremnost, mogućnost, znanje da se nosimo sa neobično snažnom krizom, koja je pogodila cijeli svijet, i mnogo razvijenije države. Da smo se vodili pojedinačnim, politikanskim ocjenama, naša energija ne bi bila usmjerena, na dostizanje ovakvih rezultata", ustvrdio je Simović.

On je ukazao da Vlada kroz dodatna zalaganja mora dati odgovor i na socio-ekonomski oporavak Crne Gore.

"Dali smo uspješan prvi odgovor na pandemiju i, kroz drugi i treći paket mjera, odgovorili i na zadatak očuvanja socio - ekonomske supstance u državi. Kroz treći paket planiramo da vratimo veće stope ekonomskog rasta", rekao je Simović.

Govoreći o urađenom na području Nikšića tokom četiri godine, Simović je predočio da je kroz partnerstvo Vlade, lokalne samouprave i domaćina, asfaltirano 63 kilometra puteva na seoskom području.

"Urađeno je 212 kilometara nove vodovodne mreže, a 530 domaćinstava je dobilo uredno vodosnabdijevanje. To je naša misija, rad i nema nikakve kampanje, već odgovornost prema građanima", ustvrdio je Simović.

Upitan koliko je novih radnih mjesta otvoreno tokom posljednja dva mandata vlasti u Nikšiću, Simović je kazao da je početkom 2017. godine stopa nezaposlenosti bila oko 22,7 odsto na nivou Crne Gore, a da je prije pandemije, bila spuštena na oko 14,5 odsto.

"Sada, nažalost, imamo oko 6,2 hiljade novih nezaposlenih koji se prijavljuju na Zavod za zapošljavanje, ali vjerujem da će se kroz nove razvojne projekte, i u Nikšiću i u Crnoj Gori, vratiti realna održiva stopa zaposlenosti, kao što smo to uspjeli ranije da uradimo” rekao je Simović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније