Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 02. 2013. 15:18 >> 15:24

DAN SOCIJALNE PRAVDE

Pozitivna: Mogu da rade samo članovi DPS-a

Dan socijalne pravde pao je u sjenku afere ,,Snimak’’, a crnogorska javnost konačno je saznala da samo članovi DPS-a mogu da se zaposle i primaju socijalnu pomoć, ocijenila Pozitivna Crna Gora.

U svijetu se 20. februar obilježava kao Svjetski dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva i stvaranju jednakih šansi za sve.

 

Poslanik Pozitivne Dritan Abazović, ocijenio je tim povodom da je Crna Gora zemlja paradoksa, u kojoj opada zaposlenost, raste broj javnih funkcionera, a priliku za zaposlenje imaju samo članovi DPS-a.

Abazović je rekao da socijalnu pomoć koristi više od 50 hiljada građana, a da oko 64 hiljade prima manje od prosječne penzije.

Generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić, rekao je da su poslanici odbili dva zakona koja je Pozitivna predložila, a tiču se socijalne pravde.

„Pozitivna je, povodom Dana socijalne pravde, simbolično htjela da se u Skupštini usvoje dva zakona, koji direktno utiču na smanjenje socijalne nepravde, međutim o tim zakonima se nije ni razgovaralo danas“, kazao je Bojanić.

Upitan da prokomentariše reakciju Državnog tužioca na aferu „Snimak“, Bojanić je odgovorio da su „bitna djela, a ne izjave“.

„Državni tužilac je rekla da u izjavama nema elemenata krivičnog djela. Mislim da su bitna djela, a ne izjave pojedinih funkcionera“, kazao je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније