Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 11. 2020. 13:33 >> 13:34
13

PKS

Mandatar doprinio širenju zaraze

Iz Patriotsko komitskog saveza su poručili da će javnost smatrati da su ponašanje i postupci mandatara Zdravka Krivokapića, posljednjih dana, doprinijeli budućim teškim danima po zdravlje građana ove države.

Upitali su mandatara kako je tako brzo odgovorio da nije zaražen virusom Kovid-19, da li što je testiran ili je ovu bolest već preležao.

"Da li je, zato, tako samouvjereno stajao, proteklih dana, pored odra srpskog mitropolita bez maske ili distance što, možda, misli da je imun na ovaj virus? Ako je to tačno, da li to znači da je mandatar 'preležao' virus? Da li bi podijelio informaciju, kao budući najznačajniji predstavnik izvršne vlasti, kada je, eventualno, bio zaražen? Da li je to bilo na proslavi pobjede kod Bata Carevića, kada je, iz više izvora javljeno da su, na istom mjestu i događaju, zarazu 'pokupili' i tajkun Miodrag Davidović, mitropolit Amfilohije, tri monahinje, vozač ...? Ili, možda, još ranije, u jeku predizborne kampanje, kada je, kako se nezvanično saznalo, gotovo cijeli Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Beranama bio zaražen i kada su, zajedno sa mandatarom i svještenicima SPC, održavali učestale susrete sa građanima, što je rezulturalo eksplozijom zaraženih u tom gradu", pitaju se u Komitskom savezu.

Pitaju i Krivokapića zašto je tako samouvjereno predvodio trodnevnu ceremoniju sahrane mitropolita, bez ikakvih mjera zaštite.

"Zašto nijeste bili primjer drugima, kao neko ko je trebao poslati poruku brige za vjernike. Čak ste se i pričestili iz iste kašičice, iako znate, valjda, koliki je to epidemiološki rizik po zdravlje ljudi. Da li osjećate odgovornost, bili Vi zaraženi ili ne, što ste svojim ponašanjem možda i doprinijeli onim nadrealnim scenama u Podgorici, koje će, a to je sigurno, usloviti više hiljada oboljelih građana ove države? Ako živimo u vremenu tranzicije vlasti, koja je pokazala potpunu nemoć i inertnost da zaštiti svoje građane od ogranizacije tako rizičnog događaja, zar Vi, nijeste mogli, a ni htjeli da pokažete svojim primjerom, kako se poštuju tuđi životi", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније