Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 11. 2020. 10:59 >> 11:05
3

LP KOTOR

"Jokić u novom mandatu nastavlja staru tiraniju"

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i u novom mandatu nastavlja staru politiku tiranije, samovolje i obračuna sa neistomišljenicima, kazali su iz Liberalne partije Kotor.

"Kako je i sam sebe u kampanji za lokalne izbore proglasio vladarem, umjesto da je predsjednik i služba svih građana, opisujući svoj mandat kao vrijeme vladavine Vladimira Jokića. Tako da despotski pristup nas i ne čudi mnogo", navodi se u saopštenju predsjednika Opštinskog odbora LP Kotor Vida Draškovića.

Drašković navodi da je Jokić odmah po stupanju na funkciju predsjednika Opštine, kako je kazao, mimo Statuta, nekog akta, prakse i mimo logike donio odluku o proglašenju Dana žalosti u Kotoru povodom smrti Mitropolita SPC Amfilohija, koji, kako dodaje, nije imao baš nikakvu vezu sa Kotorom.

"Uz uvažavanje pokojnika, vjerujemo da prva briga predsjednika u sred epidemije i krize izazvane Kovidom-19 nije da spusta zastave na pola koplja i koristi nečiju smrt za politikantske podjele u multietničkom Kotoru", kazao je Drašković.

Dodaje i da je Jokić, kako ocijenjuje, "očigledno pristrasno i nedolično" raskinuo ugovor sa lokalnim radiom Skala sa kojima, kako navode, ima očigledne lične animozitete, koje je, smatraju, nedopustivo prenositi na zvanični nivo.

"Na ovaj način on ugrožava funkciju i ugled prvog čovjeka Kotora, drevnog grada sa tradicijom tolerancije i razumijevanja", navodi se u saopštenju.

Liberali navode da često nijesi bili saglasni sa uređivačkim politikama raznih privatnih medija, "i onih koje Jokić ne voli i one koje budžetom simpatiše".

"Neki su čak kontinuirano vodili i vode kampanje protiv liberala ili čak protiv državnih interesa Crne Gore. Međutim, nama nikada nije padalo na pamet da se, kao partija i ljudi demokratskih i modernih uvjerenja, miješamo u uređivačku politiku bilo kojeg privatnog medija a kamo li da se obračunavamo sa njima", kazao je Drašković.

Ističe da je suština i pretpostavka slobodnog društva u slobodi medija i javnog mišljenja.

"Gospodin Jokić kao mlad čovjek koji se predstavlja demokratom, mora da shvati da u demokratiji ne može svako da govori i misli po njegovoj volji a tek ne da sluša samo hvalospjeve o sebi i svojoj politici. Ne mogu se prisilno gasiti i onako veoma rijetki kotorski mediji, već Opština Kotor mora stimulisati i osnivanje novih. Kao liberali i kao Kotorani, plašimo se kojim je tim putem krenuo grad Kotor sa takvim rukovođenjem od strane Jokića kao prvog čovjeka čija je prva ideja kako da se obračuna sa disonantnim tonovima", zaključuje se u saopštenju LP Kotor.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније