Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 12. 2020. 14:33 >> 17:28
7

FORUM MLADIH SDP

Ministarki Bratić poklonili Ustav

Predstavnici Foruma mladih SDP-a izveli su performans ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa namjerom da ministarki Vesni Bratić uruče Ustav Crne Gore. Ministarku pitaju postoji li bilo kakav plan ili strategija za mlade ljude u Crnoj Gori.

„Mi iz Foruma mladih SDP-a, zabrinuti zbog nove političke realnosti i sve naglašenijih trendova kojima se dovode u pitanje vrijednosti građanske Crne Gore kao i zbog položaja mladih u Crnoj Gori, željeli smo o tim temama da razgovaramo sa ministarkom Bratić“ izjavila je predsjednica Foruma mladih SDP Amina Cikotić ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

„Kako i pored želje da razgovaramo to očigledno nijesmo u prilici, danas ćemo ministarki pokloniti Ustav Crne Gore, kako bi je stalno podsjećao da je ovo građanska i sekularna država i da nema mjesta nacionalizmu bilo koje vrste, pa ni onoga kojeg ona ispoljava i kojim se ponosi”, navela je Cikotić.

Vjeruje da će ministarki Ustav Crne Gore biti itekako od koristi budući da je, kako kaže, u svom dosadašnjem djelovanju i stavovima pokazala da su joj strane vrijednosti građanskog društva i uvažavanje različitosti.

„Ministarka je možda u koroti za Kosovom i vjerovatno je to njoj najvažnije – nama nije. Mi smo danas ovdje u crnini zabrinuti za vrijednosti građanskog društva koje i ona svojim stavovima narušava, zabrinuti zbog položaja mladih u Crnoj Gori, zbog svih onih mladih koji su otišli iz naše države, zbog propuštenih prilika, zbog nepovoljnog ambijenta za razvoj svih nas, zbog nekonkurentnog obrazovanja koje dobijamo i zbog svih ostalih problema sa kojima se mi kao omladina susrećemo“ istakla je Cikotić.

Kaže i da je su mladi SDP-a željeli od ministarke da čuju da li postoji bilo kakav plan ili strategija za mlade ljude u Crnoj Gori i da li će se konačno nešto uraditi na tom planu i, kako dodaje, napraviti otklon od dosadašnjih loših politika kojima se zanemarivala ova važna tema.

„Do neke naredne prilike, kade ćemo nadamo se biti u prilici i da direktno razgovaramo o svim ovim temama, očekujemo da će ministarka dobro proučiti i iščitati Ustav koji jo dostavljamo“ zaključila je Cikotić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније