Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 12. 2020. 09:09 >> 09:10

GODIŠNJICA PARISKOG SPORAZUMA

Đukanović na liderskom Samitu o klimatskim ambicijama

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv generalnog sekretara UN-a Antonia Gutereša, predsjednika Francuske Emanuela Makrona i Čilea Sebastijana Pinjera Ečenike, te predsjednika vlada Ujedinjenog kraljevstva Borisa Džonsona i Italije Đuzepea Kontea učestvovaće danas na liderskom online Samitu o klimatskim ambicijama, koji se održava u znak obilježavanja pete godišnjice Pariskog sporazuma.

"Samit, koji nije dio obaveznog plana UN Okvirne konvencije o klimatskim promjenama, pružiće platformu za lidere da najave novu ambicioznu opredijeljenost u okviru Pariskog sporazuma. Takođe, Samit će biti prilika da se iznesu nova opredjeljenja koja nas čvrsto postavljaju na zeleniji, otporniji i održiviji put - i postavljaju svijet na put ka ostvarenju globalne neto-nulte emisije i ograničenju porasta globalne temperature na 1,5C", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Pored najviših svjetskih državnih zvaničnika, planirano je učešće i nedržavnih aktera, uključujući civilno društvo, privredu, akademsku zajednicu, autohtone grupe i mlade ljude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније