Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 11. 2013. 11:17 >> 11:17

MANDIĆ UVJEREN

DPS marginalizuje SDP

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da će SDP morati, vrlo brzo i vrlo jasno, da se odredi o aferi Snimak jer su, kako kaže, od zloupotreba DPS-a posredne koristi imale i socijaldemokrate, kao dio vladajuće koalicije.

''Nije nikakva tajna da je od krađa i zloupotreba, koje je organizovao DPS, direktnu korist imao i SDP, jer je godinama izlazio na izbore u koaliciji sa DPS. Sve do pojave u javnosti Snimka, oni su mogli da tvrde da o tim zloupotrebama nijesu znali ništa, ili da nijesu vjerovali opoziciji koja je o tome uporno govorila. Međutim, nakon najnovijih dešavanja i njihove odluke da ne podrže zaključke Anketnog odbora koje su predložili opozicioni poslanici, jasno je da su odlučili da jedan dio odgovornosti za zloupotrebu državnih resursa preuzmu na sebe i solidarišu se sa nečasnim radnjama DPS-a'', istakao je Mandić.

Lider Nove, za Portal Analitika, naglašava da ipak ''ne želi da drži pridike SDP-u,'' ali da će, ukoliko želi izbjeći političke posljedice, SDP morati da redefiniše koalicioni odnos sa DPS-om.

''SDP izlazi samostalno na lokalne izbore, a Đukanović im je, u ne baš zavijenoj formi, poručio da će ubuduće DPS izbore krasti isključivo za sebe. Na Cetinju, Mojkovcu i u Petnjici zloupotreba državnih resursa, sa kojima raspolaže DPS, podjednako je usmjerena na glasače SDP, kao i na glasače drugih stranaka. Ranije nije bilo tako. Nije na meni da držim pridike i savjetujem SDP, ali se toj partiji vrlo brzo može desiti da ih upravo pretjerane kalkulacije u odnosima sa DPS, mogu odvesti na marginu političkih dešavanja u Crnoj Gori, kaže Mandić.

Ozbiljne investicije, nakon smjene vlasti

Govoreći o stranim investicijama, Mandić poručuje da u Crnoj Gori neće biti ozbiljnih investitora sve dok opstaje sadašnja vlast.

''Ozbiljnih investitora nema, jer ti ozbiljni ne žele da imaju bilo kakvog posla sa nesposobnom, neiskrenom i korumpiranom Vladom Crne Gore'' smatra Mandić i napominje da se ipak, u kratkom vremenskom roku, ukoliko dođe do smjene vlasti - može uspostaviti privlačan ambijent za ozbiljne investitore.

''Imali bi šta da ponudimo. Pogotovo kada se uzme u obzir da bi kroz proces izlistavanja privatizacionih ugovora, u državno vlasništvo, vratili sve ono što je privatizovano suprotno zakonima. Dugo sam bio predsjednik Komisije za kontrolu privatizacije i mogu posvjedočiti da najveći dio onog što je privatizovala Đukanovićeva vlast, nije urađeno u skladu sa važećim zakonom i zaključenim ugovorima. Zbog toga bi se najveći dio te imovine vratio u državno vlasništvo'', zaključio je Mandić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније