Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 03. 2021. 12:58 >> 12:59
9

CRNOGORSKI POKRET

"Tragikomična prijava Bratićke i Koprivice"

Crnogorski pokret saopštio je da je tragikomično da ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i spoljni ekspert za kulturu u resornom ministarstvu Dragan Koprivica podnose krivične prijave protiv učesnika jučerašnjeg skupa na Cetinju i da im, kako se navodi, uskraćuju osnovno ustavno pravo, pravo na građanski protest.

“Osvojili ste vlast na krilima SPC, njenim manipulacijama vjernicima i prevarnom politikom Ure, ne da se ponašnate kao namjesnici druge države, već da poštujete građane Crne Gore i crnogorski Ustav i zakone! Umjesto da ispunite obećanja o vladavini zakona i nepartijskoj državi, uništili ste sve što je uz pomoć međunarodne zajednice urađeno u međuvremenu i vratili nas na devedesete godine prošlog stoljeća”, navodi se u saopštenju.

Iz tog pokreta pitaju na osnovu čega ministarka Bratić samovoljno odlučuje kojoj će obrazovnoj ustanovi uskratiti sredstva koja joj pripadaju po osnovu višegodišnjeg budžeta samo zato što ima anticrnogorski pedigre.

“Ko je nju ovlastio da naredbovno šalje cirkulare osnovnim školama da ih podučava anticrnogorskoj i lažljivoj velikosrpskoj propagandi? Sa svojim oskudnim, mitomnaskim obrazovanjem i vjerovanjima „predanjima“ svoje babe ona ne da ne može nekoga učiti bilo čemu, nego predstavlja jedno od najvećih poniženja i zastiđa Crne Gore u njenoj istoriji”, navodi se u saopštenju.

 Pitali su i koje su to skaradne pjesme pjevane na protestu ispred Ministarstva kulture CRNE GORE.

“ Skaradno je ono što izgovara pomenuta ministarka, i u vremenima prije nego je postala ministarka i kao ministarka. Skaradno je i ono što radi, postavljajući na čelo univerziteta, protivno zakonima, partijske kadrove poznate po svojoj mržnji prema Crnoj Gori i uvredama prema Crnogorcima, partijske kadrove u Upravnom odboru Univerziteta sličnog pedigrea i sve drugo što ta više nego nekompetentna osoba radi”, kazali su iz Crnogorskog pokreta.

Iz tog pokreta navode da na društvenim mrežama postoje snimci cijelog protesta, od početka do kraja.

“Vrlo je lako utvrditi istinu koju ministarka i njen harmonikaš pokušavaju izopačiti, što je zaštitini znak takvih ličnosti. Tragikomično je da oni podnose krivične prijave, pokušavajući da nam uskrate osnovno ustavno pravo, pravo na građanski protest. On se ne može uskraćivati pričama o mjerama u vrijeme pandemije, jer je, prije svih, obaveza vlasti da poštuje zakone Crne Gore i ne dovodi do nezadovoljstva građana svojim bezočnim i uzurpatorskim ponašanjem! Lažljivim pričama o pomirenju činite sve da jaz u Crnoj Gori postane nepremostiv i da mržnja dostigne razmjere koje se ne mogu mirnim putem prevazići”, kazali su iz Crnogorskog pokreta.

Poručuju da nije Crna Gora oslobođena nakon 75 godina, ona je oslobođena 1945.

“To što su trenutno na vlasti oni kojima je bila slobodna prije 75 godina je samo jedna greška u istoriji Crne Gore koja će biti uskoro ispravljena. Antifašistička Crna Gora je temelj Crne Gore! Mnogo pametniji i sposobniji joj nijesu mogli iskopati grob”, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније