Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

17. 04. 2021. 08:40 >> 08:45
33

ADŽIĆ

Povlačenje Krivokapića značilo bi pad Vlade

Nijedan čovjek pa ni premijer Zdravko Krivokapić, ni ministar Vladimir Leposavić nijesu vrijedni povratka DPS-a i njihovih saveznika, ocijenio je Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA. On je u emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), kazao je da je već sad vidljivo da je u značajnom broju instutucijama došlo do smjena, te da su one već funkcionalnije.

Na pitanje koliko je realno da premijer sada kaže da povlači predlog za smjenu, što bi to značilo u smislu njegovog autoriteta, da li bi i on podnio ostavku, Adžić je odgovorio:

“Nijedan čovjek pa ni premijer Krivokapić, ni ministar Leposavić nijesu vrijedni povratka DPS-a i njihovih saveznika. U slučaju da se povuče premijer Krivokapić to bi značilo pad Vlade, jer bi onda mandat morao da se dodijeli ponovo od strane predsjednika Đukanovića nekom drugom. U slučaju kada vidimo da su opstrukcije izražene ne bi čudilo da on taj mandat ponudi nekom iz DPS-a kao pojedinačno najjače partije", kazao je Adžić.

U ovom momentu raditi takvu stvar, kako kaže Adžić, bilo bi čisto samoubistvo za vladajuću većinu.

“Ko sebe bude stavio iznad pozicije i volje građana taj treba i da odgovara za ono što je napravio. Moje mišljenje je da treba da se nađe kompromis i da se ova situacija riješi na način da građani budu zadovoljni”, poručio je Adžić.

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović, ocijenio je da bi bila najveća tragedija bila ukoliko bi se, kako je naveo, bivši režim vratio.

"Ukoliko Vlada nije reformska to je druga pogibija Crne Gore. Vlada i vlast mora biti efikasna i reformska", kazao je Radulović, "Ova Vlada pokazuje da nema dovoljno reformskih kapaciteta, pokazuju određene slabosti, da li će biti Krivokapić ili Branko Radulović premijer, to me uopšte ne interesuje. Rekao sam Krivokapiću da je njegova stvar hoće li biti reformista ili ne".

Istakao je da se gube životi i resursi, te da Krivokapić treba da se "pribere i sabere", i liderski pozove kolege, kako bi se napravila rekonstrukcija Vlade. 

"Sve zavisi od Krivokapića, pojedinih članova Vlade i lidera, da li ćemo se mi sabrati za Crnu Goru", naveo je Radulović.

Jovanka Laličić, poslanica DPS-a, kazala je da ta partija od početka tvrdi da je SPC odigrala ključnu ulogu kada su u pitanju izbori.

"I sada vjerovatno vuče konce, koliko će Joanikije uspjeti u pomirenju između Leposavića i Krivokapića, ostaje da vidimo. Svaka druga odluka, sem razrješenja Leposavića, bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića, i dovela bi do njegove ostavke", kazala je Laličić.

Dodala je i da ima monogo posljedica nefunkconalnosti aktuelne Vlade, te da bi spas bio da ona bude tu što kraće. 

Na pitanje o glasanju za smjenu Leposavića, Laličić je rekla da će DPS glasati za razrješenje.

Poslanik Socijaldemokrata, Damir Šehović, smatra da je Vlada, za četiri mjeseca, potpuno izgubila svoj kredibilitet.

"Njeni rezultati su gotovo pa katastrofalni. Obećana nam je Vlada koja će čuvati građanski i sekularni karakter države, obećana nam je ekspertska vlada, u kojoj će biti mjesta za manjinske narode... Danas, možemo da kažemo da smo dobili vladu koja, umjesto da čuva, dominantno ugrožava građanski i sekularni karakter. Formirana je u manastiru, što dovoljno govori o njenom karakteru. Od eksperata nijesmo dobili ništa, i možemo je prije nazvati eksperimentalnom...", naveo je Šehović u "Argumentima". 

Osvrnuo se i na gašenje nacionalne avio-kompanije Montenegro airlines, te i na činjenicu da još nema budžeta...

"Na neustavan i nezakonit način se finansiramo, imamo razbijenu diplomatsku mrežu, kompromitovan bezbjedonosni sektor i preko noći smo se vratili u 90-e godine...", kazao je, između ostalog, Šehović.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније