Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vikend novine ]

05. 06. 2021. 07:38 >> 07:39
13

BOGDANOVIĆ SMATRA

Novi izbori biće ključni od obnove nezavisnosti

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović rekao je da budućnost ove vlasti najprije zavisi od volje njihovih mentora, mahom onih sa strane. To je, kaže Bogdanović, očigledno i za one koji ne prate pomno politička dešavanja.

No, ono što je još jasnije, kako je rekao, jeste da" ova Vlada neće biti dugovječna".

Pitanje je, kaže Bogdanović, momenta kada će ta vreća puna rogova popustiti.

"I tada nastupa ono za šta građanska opozicija, predvođena nama, mora biti stopostotno spremna - novi izbori, kao možda i ključni momenat od obnove nezavisnosti. Jer, tada u igri više neće biti samo partije i njihove ideološke karakteristike. Tada će društvo birati između građanske i evropske Cme Gore sa jedne strane i retrogradne, potčinjene i radikalizovane sa druge", rekao je Bogdanović u razgovora za Vikend novine.

Strah od DPS-a, rekao je on, zasigurno utiče na sintezu aktuelne većine, "a naročito animozitet prema našoj partiji".

"I nemamo problem sa tim, jer nam i nije stalo da budemo dopadljivi mahom radikalnim desničarskim strukturama, koje tokom dužeg vremena podrivaju građansku Cmu Goru. Siguran sam da pritisci postoje, da je i za pojedine domaće i regionalne strukture ulog i suviše velik da bi mirno posmatrali eventualno razilaženje unutar vlasti. Uz to, ne zaboravite i da su sve partije iz vlasti do danas na javne funkcije zaposlile brojno članstvo, neki i članove porodica. Kada se to uzme u obzir jasno je da još jedan vezivni faktor jeste i goli interes", rekao je on.

Govoreći o tome kako bi izgledala politička scena u Crnoj Gori da sadašnja većina izgubi podršku SPC, Bogdanović odgovara: "Ta situacija izazvala bi tektonski poremećaj u samoj većini".

"Ne zaboravite da su u tu priču uvezani i drugi centri moći, koji imaju naročito snažan uticaj na SPC, a čiji mediji danas otvoreno šalju poruke protiv dijela vlasti u Crnoj Gori. No, sve su to plodovi onoga što su sami posijali, rezultat neprestane trgovine o kojoj sam govorio, tako da njima ostavljamo teret pritiska i odgovornosti za to što su već učinili na štetu svih građana Cme Gore", rekao je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније