Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 11. 2013. 19:10 >> 19:10

NEZVANIČNO

Gordan Stojović ambasador u Argentini

Prvi crnogorski ambasador u Argentini, zemlji u kojoj živi pedesetak hiljada potomaka crnogorskih iseljenika, biće Gordan Stojović, dosadašnji pomoćnik direktora Uprave za dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija.

Kako saznajemo, Stojović je dobio agreman od Ministarstva vanjskih poslova Argentine i očekuje se da će uskoro preuzeti funkciju ambasadora u toj latinoameričkoj državi.

Podsjetimo, crnogorska Vlada je, na sjednici održanoj 26. Septembra, donijela odluku o otvaranju ambasade Crne Gore u Argentini.

U martu 2011. godine Crna Gora je otvorila konzulat u provinciji Ćako, a za počasnog konzula postavljen je potomak crnogorskih iseljenika Drago Andres Mićunović. U tu argentinsku provinciju su se, 1917. godine, doselili prvi Crnogorci.

Argentina je zvanično priznala Crnu Goru 23. juna 2006. godine.  Diplomatski odnosi između dvije države  uspostavljeni su 13. septembra iste godine, a prvi argentinski ambasador stupio je na dužnost  u Crnoj Gori 9. novembra 2007. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније