Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2021. 15:59 >> 15:59
1

FORUM ŽENA NIKŠIĆKE URE

"Osuđujemo hajku DPS-a na Tatjanu Đurišić Bečanović"

Pokušaji diskreditovanja političkog i profesionalnog integriteta Tatjane Đurišić-Bečanović eskalirali su sramnim napadom i na njenu porodicu u vidu saopštenja utemeljenog na nizu netačnih činjenica sa ciljem obmanjivanja javnosti, navodeći je na pogrešne zaključke koji bi trebalo da oblate nju i njenu porodicu, a lokalnom DPS-u obezbijede koji politički poen, saopštile su članice Foruma žena nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA Nikšić.

"Nebiranje sredstava da se jedna žena koja se drznula da se u Crnoj Gori bavi politikom unizi, zaplaši i da se natjera da od iste odustane postali su sve učestaliji i naš Forum, kao tijelo koje insistira na poštovanju osnovnih ljudskih prava, reagovao je i osuđivao sve slučajeve kad su ta prava bila ugoržena ženama bilo koje partijske pripadnosti bile. Nedostatak argumenata i elementarne političke odgovornosti, blaćenje, vrijeđanje, udaranje na porodicu, dio su makevijalističke strategije zasnovane na stavu da cilj opravdava sredstva, ne mogu i ne smije biti opravdanje za brutalnu medijsku hajku koja se sprovodi ovih dana protiv Tatjane Đurišić- Bečanović", navode iz Foruma žena nikšićkog odbora URE, reagujući na saopštenje nikšićkog DPS-a.

Kako su kazale, posebno zabrinjava činjenica da poslije objavljenog reagovanja predsjednice OO URA Nikšić, u kojem se jasno ukazuje na to da je napad bio neutemeljen, zasnovan na lažima i zlonamjeran, nije uslijedilo izvinjenje za niz iznesenih optužbi upućenih na njenu adresu.

"Ovakvi napadi odraz su promovisanja nasilja i mizoginije, pa su kao takvi primjer koji nam jasno pokazuje koliko je naše društvo nedemokratsko, a iznošenje neistina protiv žena u nauci, politici i drugim javnim poslovima postalo je uobičajeno, kao i činjenica da je u obračunu sa jakim i pametnim ženama sve dozvoljeno. Kazna za prelaženje nevidljive, a vijekovima utvrđene granice, mora biti surova i obično se sprovodi u vidu medijskog kidisanja na njenu ličnost i na njenu porodicu – lažima i niskim udarcima, a i kako bi drugačije", piše u saopštenju.

Iz Foruma žena nikšićke URE insistiraju na medijskoj pismenosti koja će, kako ističu, služiti da lažna vijest i tekst uvredljive sadržine ne budu predmet ničijeg interesovanja.

"Zahtijevamo kulturu dijaloga i poštovanje ličnog, profesionalnog i porodičnog integriteta svake žene, bez obzira na njeno partijsko opredjeljenje i političku aktivnost ili pasivnost, jer su to elementarna ljudska prava na izbor. Zato pozivamo sve žene u Crnoj Gori da budu solidarne i istrajne u borbi protiv mizoginije i nepravde", zaključuju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније