Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 07. 2021. 16:58 >> 16:58

PORUKA IZ SLOVAČKE

CG da ne sumnja u budućnost unutar EU

Opredjeljenje Crne Gore ka članstvu u EU nedvosmisleno i da bez obzira na to što Crna Gora prepoznaje nedostatke unutar Unije danas, ni u jednom trenutku ne sumnja u budućnost u njoj, ocijenjeno je na ručku koji je u čast predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića priredio ministar za vanjske i evropske poslove Ivan Korčok.

Iz Kabineta Predsjednika je saopšteno da su razmotrena brojna aktuelna pitanja o bilateralnoj saradnji, regionalnom kontekstu i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

"Ministar Korčok je uz dobrodošlicu predsjedniku Đukanoviću iskazao zadovoljstvo prilikom da nastave nedavni razgovor iz Podgorice. Slovačkoj je važno da osjećate našu zainteresovanost za Crnu Goru i ZB i nas interes u tome da postižete ciljeve na integracionom putu, kazao je Korčok", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Đukanović je ukazao na važnost razgovora koje je imao u Bratislavi u godini u kojoj obilježavamo 15 godina nezavisnosti i diplomatskih odnosa dvije države, ali i u odnosu na kontinuiranu razmjenu mišljenja sa prijateljima u trenutku važnom za definisanje dalje podrške Slovačke Crnoj Gori i ZB.

Saopšteno je da su sagovornici iskazali saglasnost oko bliskih i odličnih odnosa Crne Gore i Slovačke, uz zajedničku ocjenu o potrebi daljeg intenziviranja ekonomske i investicione saradnje kroz organizovanje sastanka Mješovite ekonomske komisije i susret privrednika, kao i promociju Crne Gore kao tradicionalnog turističkog tržišta u Slovačkoj.

"Tokom razgovora u kojem je učestvovao i izvjestilac EP za Crnu Goru Vladimir Bilčik, najviše pažnje posvećeno je unutrašnjo-političkim i regionalnim prilikama u kontekstu daljeg evropskog puta. Sa Slovačke strane je visoko ocijenjeno da je opredjeljenje Crne Gore ka članstvu u EU nedvosmisleno i da bez obzira na to što Crna Gora prepoznaje nedostatke unutar Unije danas, ni u jednom trenutku ne sumnja u budućnost u njoj", naveli su iz Kabineta Predsjednika.

Đukanović je zahvalio za otvorenost i razumijevanje koje su iskazali i ministar Korčok i izvjestilac Bilčik, ističući da je potpuno proširenje EU i NATO, najbolji odgovor na izazove ZB.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније