Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: RTCG Portal ]

21. 07. 2021. 19:38 >> 19:58
13

KLUS ZA TVCG

O budućnosti CG da odlučuju samo Crnogorci

O budućnosti Crne Gore bi trebalo da odlučuju samo Crnogorci, i niko drugi, poručio je u intervjuu za Televiziju Crne Gore (TVCG) državni sekretar u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova slovačke Martin Klus.

"Ako imamo neke probleme moramo biti veoma iskreni i glasniji prema zemljama koje se miješaju, jer to nije u skladu sa međunarodnim zakonom. Smatram da o budućnosti Crne Gore moraju da odlučuju samo Crnogorci, niko drugi. To je ono što naši prijatelji iz regiona treba da čuju i ovdje sam da pričam o tome veoma jasno", rekao je Klus.

On je poručio i da ne može da zamisli mirne odnose i stabilizaciju Zapadnog Balkana bez Evropske unije (EU).

"Zato zemlje članice EU moraju da se vrate korijenima i da pričamo o tome kako da se stabilizuje region kroz, na primjer, pregovarački proces i o perspektivi procesa proširenja. Zato vjerujem da se moramo vratiti toj ideji i da razgovaramo sa svakom zemljom pojedinačno u ovom regionu, uključuju i Istočni Balkan, gdje na primjer bilateralni problemi nijesu dio evropskog integracijskog procesa", rekao je Klus. 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније