Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2021. 11:59 >> 12:02
7

FILIPOVIĆ

Vlada umjesto da smiruje tenzije podržava ustoličenje

Izvršni koordinator GI "21. maj" Ljubomir Filipović kazao je da zvaničnici Vlade Crne Gore umjesto da se trude da spuštaju identitetske tenzije u Crnoj Gori, podržavaju ustoličenje srpskog mitropolita na Cetinju.

Iako se, kako je kazao, protesti protiv tog događaja već osuđuju kao protesti protiv nečijih vjerskih slobodat, situacija je, kaže, potpuno drugačija. 

Prema Filipoviću, pravoslavni Crnogorci su ti čija su vjerska prava ugrožena.

"Oni nemaju crkve i manastire u kojima mogu da se pomole a da ih u njima sveštenici u besjedama nakon liturgije ne uče da su Srbi. Drugo, ovo nije nikakav vjerski obred nego simbolično pokoravanje Crne Gore koje je zamišljeno kao kruna političkih promjena u Crnoj Gori, koje bi trebalo da nas vrate na 'pravi put' put obnove ideje 'srpske Crne Gore'", kazao je Filipović i poručio da smata svojom dužnošću da 4. septembra bude uz Cetinjane, koji su tokom devedesetih sačuvali naš razum, i što je važnije naš obraz.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније