Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

21. 08. 2021. 08:23 >> 08:24
3

NIMANBEGU

Nećemo biti meta političkih kalkulacija

Na postupke onih koji sprovode velikosrpsku politiku u Crnoj Gori imaćemo adekvatan odgovor i nećemo dozvoliti da budemo meta političkih kalkulacija bilo koga, poručio je poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu reagujući na najavu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića da će na osnovu podataka dobijenih popisom stanovništva sređivati birački spisak.

Nimanbegu je istakao da popis ne smije dovoditi u pitanje ostala prava građana, a posebno se ne može dozvoliti da ugrozi prava manjina.

“Ova Vlada je već pokušala da izmjeni zakon o registrima prebivališta i boravišta i nagovijestila da će raditi na „čišćenju biračkih spiskova“”, kazao je poslanik Albanske liste.

Elementi popisa koji se odnose na etničku pripadnost, vjersku i jezičku posebnost, dodao je, za albansku manjinu u Crnoj Gori su veoma važni, jer na osnovu tih karakteristika, kaže Nimanbegu, imamo istorijski diskriminatorske politike prema toj manjinskoj zajednici.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније