Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B/R.B. ]

07. 09. 2021. 21:15 >> 21:23
6

PRIVEDENA NA GRANICI

Partije osudile postupanje prema Sekulić

Političke partije i crnogorski poslanici osudili su postupanje prema poslanici DPS-a Dragici Sekulić koja je, kako je danas saopštila, privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani. Navela protiv nje podnijeta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.

Nastavak progona poslanika Skupštine Crne Gore od srbijanskih vlasti nije put ka jačanju dobrosusjedskih odnosa dvije države, ocijenili su u Bošnjačkoj stranci, a povodom postupanja srbijanskih vlasti i granične policije ove države prema poslanici DPS-a Dragici Sekulić.

"Na ovaj način još jednom je narušen integritet poslanika i nažalost, ovo je samo još jedan u nizu primjera kako zvanični organi Srbije vrše pritisak i osvetu na sve one koji prolaze njenu teritoriju, a glasali su za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju su ratifikovale EU i SAD. Pozivamo Skupštinu Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova da reaguju na klasično iživljavanje granične policije Srbije nad poslanicima Skupštine Crne Gore. Bošnjačka stranka će o ovome obavijestiti međunarodne partnere u EU i SAD", navodi se u saopštenju.

I potpredsjednik i poslanik SD-a Damir Šehović oglasio se povodom privođenja poslanice Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Dragice Sekulić na graničnom prelazu Špiljani.

"Od neskrivene represije vlasti Srbije nad koleginicom Dragicom Sekulić i pojedinim poslanicima Skupštine Crne Gore, samo zbog političkog uvjerenja koje joj nije po volji, jedino je sramotnije glasno ćutanje zvanične Crne Gore, koja i na taj način potvrđuje svoj marionetski karakter", napisao je Šehović na Tviteru.

Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori pozvala je institucije Crne Gore da javno osude učestala maltretiranja crnogorskih građana, parlamentaraca i funkcionera.

"Od usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici zvanični organi države Srbije objelodanili su namjeru da sve one koji su glasali za rezoluciju stave na crnu listu i na taj način vrše konstantan pritisak i mješanje u unutrašnje stvari suverene države Crne Gore, prije svega u odluke parlamenta Crme Gore", navodi se u saopštenju. 

Ističu da je dosadašnje ignorisanje državnih organa sramnnog ponašanja srbijanske policije uveliko  doprinjelo nastavku progona parlamentaraca iz Crne Gore.

"Pozivamo predsjednika države, predsjednika skupštine, premijera, vicepremijera, ministre inostranih poslova i MUP-a da jasno i nedvosmisleno osude maltretiranja crnogorskih građana na srbijanskoj granici, da o tome izvjeste evropski parlament i sve relevantne međunarodne adrese kao i da u slučaju da reakcija ne urodi plodom austavljanja sramnog ponašanha da donesu adekvatne protumjere, prije svega zabranom ulaska u Crnu Goru svim članovima parlamentarne većine u Srbiji", navode iz Stranke. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније