Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2013. 08:20 >> 08:24

LOGIČAN SLIJED

Krivas: Otvaranje poglavlja 23 i 24 u decembru

Vjerujemo da ćete otvoriti poglavlja 23 i 24 u decembru, jer rezultati koje je Crna Gora do sada ostvarila razumno i jasno ukazuju na to, kazao je zamjenik ministra vanjskih poslova Litvanije Andrius Krivas, zemlje koja trenutno predsjedava Evropskom unijom.

Krivas je  u intervjuu Pobjedi kazao da Litvanija podržava Crnu Goru kako na putu ka Uniji, tako i u integracijama u NATO, a dodao je i da je "spremna" da sa Crnom Gorom podijeli iskustvo sa oba integraciona puta.

"Veoma nam je drago što možemo da vidimo da je Crna Gora napravila odličan posao u smislu političkih, ekonomskih i socijalnih, pravnih reformi što je izuzetno dobro za oba integraciona puta kojima težite. Istovremeno, ne treba zaboraviti da je usvajanje i implementacija ovih reformi u interesu, prije svega, crnogorskog društva", rekao je Krivas.

On je istakao da je jedan od prioriteta podrška zemljama Zapadnog Balkana koje teže da budu dio EU.

"Vjerujem da će Crna Gora otvoriti poglavlja 23 i 24 u decembru na međuvladinoj konferenciji, jer rezultati koje je do sada ostvarila razumno i jasno ukazuju na to. I to je jedna od stvari na koje se mi fokusiramo tokom našeg predsjedavanja Unijom. Morate da imate na umu ograničenja naše rotirajuće uloge predsjedavanja Unijom, a koja je po uslovima lisabonskog ugovora. Mi smo samo asistenti institucijama EU kao na primjer Evropskoj komisiji i sličnim institucijama koje su rukovodeće. Ali vas uvjeravam da je proširenje visoko na njihovoj agendi i da su, kada je u pitanju vaša zemlja, veoma mnogo posvećeni tome da se što prije završi posao koji je neophodan, kako bi ste u decembru mogli da otvorite poglavlja 23 i 24, čime će se napredak nastaviti i naredne godine", rekao je on između ostalog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније