Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

27. 09. 2021. 13:00 >> 13:01
3

BRAJOVIĆ U DANILOVGRADU

CG potreban savez građanski orjentisanih činilaca

Predsjednik SD-a Ivan Brajović ocijenio je da je Crnoj Gori neophodan savez svih građanskih, emancipovanih i evropski orjentisanih činilaca u društvu.

On je na sjednici Opštinskog odbora Socijademokrata Danilovgrada govorio o modelu prelazne Vlade koji bi trebalo da bude rješenje za izlazak iz aktuelne društveno-političke krize.

Ističe da se očigledno opet borimo za očuvanje temeljnih vrijednosti samosvjesne i suverene Crne Gore, "a to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter".

“Danas se zahvaljujući antidržavnom djelovanju aktuelnom vlasti Crna Gora nalazi na raskrsnici između savrememe i srednjovjekovne, građanske i nacionalističke, sekularne i teokratske i nezavisne i zavisne države”, zaključuje Brajović.

Potpredsjednik SD-a Damir Šehović je govorio o, kako je rekao, nikad gorem položaju manjinskih naroda u posljednje dvije decenije u Crnoj Gori i namjeri većeg dijela vlasti da promijeni spoljnopolitički kurs naše države.

“Za većinu u vlasti, neiskrena priča o evropskim integracijama je samo kišobran za njihovo sluganstvo tuđim antievropskim interesima. A da ne pričamo o NATO-u, gdje se svjesno povlače potezi kojima se ugrožava naše članstvo u tom savezu”, istakao je Šehović.

“I domaćoj a sve više i međunarodnoj javnosti je potpuno jasno da ovako koncipirana aktuelna vlast ne može uvesti Crnu Goru u EU i održati status pouzdanog člana NATO-a”, zaključuje potpredsjednik SD-a.

Poslanik Boris Mugoša se osvrnuo na političku, institucionalnu, ekonomsku i zdravstvenu krizu u kojoj se nalaza Crna Gora.

“Imamo Skupštinu u kojoj većina u parlamentarnij većini bojkotuje plenarna zasijedanja, Vladu koja nema podršku u parlamentu, dok smo svjedoci čestih prepucavanja, optuživanja i vrijeđanja između konstituenata vlasti, kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, ističe Mugoša i konstatuje da građani nažalost trpe u raznim oblastima posljedice amaterizma, neznanja, neodgovornosti, nezainteresovanosti i očigledno loših namjera onih koji obnašaju razne funkcije u izvršnoj vlasti.

Inače, na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Danilovgrada, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

"Nakon odluke predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Danilovgrada je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića", navode iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније