Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Mina ]

23. 04. 2024. 16:50 >> 16:50

Đuričković

"Mandić promijenio vanjskopolitički kurs Crne Gore"

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić promijenio je vanjskopolitički kurs Crne Gore, ocijenili su iz Socijaldemokrata (SD).

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković kazao je da Mandić, o trošku građana i na konto međunarodnog ugleda nezavisne Crne Gore, putuje i snažno se zalaže za interese druge države.

Đuričković je to rekao komentarišući izjave Mandića na sastancima u Palma de Majorci u Španiji, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

“Slijedi rekonstrukcija Vlade, pa će diplomatska ofanziva predsjednika Skupštine biti pojačana i sa nekoliko ministara. Dogodine će se snažno zalagati i za prekidanje negativnog odnosa prema Rusiji”, rekao je Đuričković.

On je kazao da se već sada zna da će Ministarstvo vanjiskih poslova (MVP) i ministar Filip Ivanović prećutati “i ovu međunarodnu aktivnost predsjednika Skupštine i neformalnog šefa diplomatije”.

Prema riječima Đurčkovića, ukoliko se ipak MVP i Ivanović oglase “to će biti samo u funkciji krečenja (evropskim bojama) onoga što Mandić ozida”.

“To krečenje izgleda ovako: iznijeti stavovi predsjednika Skupštine su njegovi lični stavovi; iznijeti stavovi predsjednika Skupštine su partijski stavovi; dok god se svi pridržavamo "sporazuma većine", sve je ok; vanjskopolitički kurs Crne Gore je nepromijenjen”, naveo je Đuričković.

On je kazao da su činjenice da predsjednik Skupštine ne može iznositi lične i partijske stavove u zvaničnim posjetama, u kojima predstavlja državu.

“Ovom izjavom predsjednik Skupštine je barem u četiri tačke prekršio „sporazum“. Vlada i MVP ne kreiraju vanjsku politiku Crne Gore”, naveo je Đuričković.

On smatra da je vanjskopolitički kurs Crne Gore defakto promijenjen.

“Vanjska politika Crne Gore je sve manje usaglašena sa vanjskom politikom Evropske unije, a sve više sa vanjskom politikom Srbije”, rekao je Đuričković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније