Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

12. 10. 2021. 11:39 >> 11:40
27

VUČUROVIĆ

Vlada bez podrške ako u njoj nema Mandića

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović rekao je da nema podrške vladi u kojoj ne bude mjesta za lidera Nove i jednog od lidera DF-a Andriju Mandića.

Vučurović je saopštio da Crna Gora nema vremena za bilo kakve eksperimente i promašene projekte, kakav je, kako je rekao, bila ekspertska vlada.

"Politički subjekti parlamentarne većine su dužni da svoje kapacitete stave na raspolaganje narodu i preuzmu odgovornost za upravljanje zemljom. Zato DF i Nova više neće dozvoliti neke nove improvizacije i političke avanture drugocrnogorskih i drugosrbijanskih tajkuna koji nijesu ni učestvovali u izborima, a željeli bi da sastavljaju vladu", rekao je Vučurović.

Nakon sunovrata eksperimenta sa, kako kažem, tzv. ekspertskom vladom, "DF zahtijeva da naši lideri zauzmu ona mjesta u izvršnoj vlasti koja im je narod dao".

"Dakle, mi ne krademo tuđa mjesta u vladi, već preuzimamo direktnu odgovornost za realizaciju programa kojim smo pobijedili na izborima. Oko toga neće biti bilo kakvog pogađanja i dobro je da to sada znaju svi koji učestvuju u postizanju dogovora parlamentarne većine, a posebno oni koji su mislili da ucjenjuju ljude koji su godinama bili na prvoj liniji borbe protiv DPS i mafije", rekao je Vučurović.

Ističe da kao poslanik Nove i DF-a poručuje da neće glasati, niti podržavati ni jednu Vladu u kojoj ne bude Andrija Mandić.

"Znam da slično misle i sve moje kolege, a mi u Novoj sigurno nećemo dozvoliti da nam neko ruši stranku tako što će našem predsjedniku Andriji Mandiću i NSD oduzeti ono što nam je narod dao. Za one kojima treba podsjećanje, Nova srpska demokratija je stranka sa najvećim brojem poslanika u parlamentarnoj većini, tri puta više od Ure, na primjer", rekao je Vučurović.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније