Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2013. 10:27 >> 10:43
11

NEZADOVOLJNI RADOM

CKM: Hitno smijeniti Jovovića

Crnogorska kulturna mreža pozvala je Ministarsvo vanjskih poslova i evropskih integracija da pod hitno razriješi dužnosti ambasadora Crne Gore u Srbiji Igora Jovovića kojem je već istekao mandat, i na njegovo mjesto imenuje nekoga ko će, kako navode, zastupati interese Crne Gore i crnogorske zajednice u Srbiji.

"Od kada je Jovović na čelu crnogorske ambasade, broj građana Srbije koji se izjašnjavaju kao Crnogorci se prepolovio. Veliko je nezadovoljstvo Crnogoraca koji žive u Srbiji radom ambasadora Jovovića i njegovih saradnika kojima, evidentno je, Crna Gora nije u srcu", poručuju iz CKM.

Iz CKM-a poručuju da za vrijeme mandata Jovović nije obilazio kulturne događaje koje je organizovala crnogorska zajednica, već je sa svojom suprugom obilazio folk koncerte.

"Pozivamo ministarstvo da ispita u kojem iznosu je ambasada finansijski podržavala Crnogorsko nacionalno vijeće koje je pod patronatom Milana Lakića i Mirka Zečevića - inače namještenika ambasade. Takođe, važno je napomenuti da za svog mandata Jovović nije uspio da riješi status Crnogoraca u Srbiji - Crnogorci su jedina zajednica sa neriješenim statusom i zajednica koja nema svoj savjet. Ovakvim odnosom ambasade crnogorski nacionalni identitet u Srbiji se polako gasi", poručili su iz CKM.

Crnogorska kulturna mreža je, kako navode već obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića o nezadovoljstvu crnogorske zajednice u Srbiji radom ambasade i ambasadora Jovovića.

"Ali na žalost, po tom pitanju ništa nije preduzeto. Na kraju želimo da istaknemo da naša namjera nije da se miješamo u kadrovsku politiku Ministarsva vanjskih poslova, već želimo da ukažemo na loš rad ambasadora Jovovića, koji je nanio veliku štetu crnogorskoj nacionalnoj zajednici u Srbiji", poručuju iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније