Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

28. 10. 2021. 19:54 >> 19:55
6

VUČUROVIĆ

Niko od zvaničnika EU nije rekao da je protiv ulaska DF-a u Vladu

Niko od zvaničnika Evropske unije (EU) nije rekao da je protiv ulaska Demokratskog fronta (DF) u Vladu, kazali su iz tog političkog saveza.

Više evropskih sagovornika Radija Slobodna Evropa navelo je da nije u praksi EU zvaničnika da se miješaju u unutrašnje poslove suverene države, ali da se “otpor Brisela prema DF-u tiče mogućnosti usporavanja reformi i da se stoga želi na vrijeme poslati jasna poruka da se na tu partiju iz Brisela ne gleda sa simpatijom”.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović u reagovanju je naveo da niti je DF-u sporan put Crne Gore ka EU, niti se Unija protivi ulasku tog političkog saveza u vladu.

“Ne vidimo da je bilo ko od evropskih zvaničnika saopštio da DF ne treba da uđe u vladu, ali se taj utisak postiže pojedinim netačnim i namještenim naslovima u kojima se izvrće i falsifikuje ono što je zaista rečeno”, kazao je Vučurović.

On je u reagovanju citirao izjavu direktora za Zapadni Balkan u Evropskoj Službi za spoljne poslove Marka Makoveca, koji je naveo da ako DF bude pozvan u Vladu, mora biti jasno da će podržati geostratešku orijentaciju koja podrazumijeva evropski put.

Vučurović je podsjetio na izjavu portparolke Evropske komisije (EK) Ane Pisonero koja je kazala da demokratija podrazumijeva da je na građanima Crne Gore da odluče kome će dati povjerenje.

On je u reagovanju naveo da je predsjednica EK Ursula Fon der Lajden na pitanje o ulasku DF-a u vladu rekla da je odgovor jednostavan kada je riječ o internim stvarima - da građani Crne Gore odlučuju kome da daju povjerenje.

Prema riječima Vučurovića, upravo iz EU potenciraju poštovanje volje građana.

Kako je naveo, građani su se izjasnili 30. avgusta prošle godine i povjerenje u najvećem procentu dali DF-u i koaliciji Za budućnost Crne Gore.

Zbog toga, kako je kazao Vučurović, padaju u vodu spinovanja i slobodna tumačenja tih izjava od “pojedinih antisrpskih krugova, koje čine medijski tajkuni i njihove nevladine organizacije i plaćenici – analitičari”.

“Samo se oni i Demokratska partija socijalista boje ulaska DF-a u vladu, jer je jasno da bi se tada pokrenule brojne demokratske i ekonomske reforme, a naročito one u oblasti vladavine prava, od čega mogu samo da se pribojavaju kriminalci i oni što su se obogatili pljačkom građana Crne Gore”, kaže se u reagovanju.

Prema riječima Vučurovića, šovinizam i antisrpstvo su pojave nespojive sa evropskim vrijednostima.

Te pojave su, kako je rekao, u Crnoj Gori postale simbol djelovanja “baš onih kojima su usta puna priče o EU, što jasno govori da se radi ili o političkim prevarantima, ili o onima koji se grebu za grantove”.

“I potpuno nam je nebitno što su se u mržnji prema DF-u i srpskom narodu ujedinili Milo Đukanović, Željko Ivanović, Daliborka Uljarević i slični, jer je vrijeme da tu koaliciju pobijedimo na gomilu”, navodi se u reagovanju Vučurovića.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније