Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 12. 2013. 08:48 >> 09:56

OPOZICIJA I SDP

Lokalni izbori istog dana

Opozicione stranke i Socijaldemokratska partija zatražili su da izbori u svim opštinama, koji su predviđeni naredne godine, budu održani istog dana, zbog, kako su naveli, uštede novca.

Poslanik Demokratskog fronta, Milutin Đukanović rekao je da lokalni izbori treba da budu održani istog dana zbog racionalnosti i sprječavanja zloupotrebe lokalnih resursa.

"Izbori u svim opštinama treba da budu održani istog dana zbog smanjenja troškova. Demokratskoj partiji socijalista to ne odgovara jer žele da kompletan državni aparat koncentrišu u jednu opštinu", rekao je Đukanović Danu.

 U SDP-u takođe smatraju da izbori u svim opštinama treba da budu održani istog dana.

"Kao i u slučaju Petnjice, Cetinja i Mojkovca bilo bi racionalno da se izbori održe istog dana u svim opštinama u kojima će građani iduće godine birati saziv lokalnih parlamenata", kazao je šef Medijskog pula SDP-a, Mirko Stanić.

Stanić smatra da bi to bilo značajno, jer Crna Gora ne bi bila u stanju produžene kampanje tokom nekoliko mjeseci.

Poslanik Pozitivne, Goran Tuponja, rekao je da organizacija izbora uvijek predstavlja veliki finansijski napor za budžet države ili lokalnih samouprava, ali i za novac kojim raspolažu partije.

"To se posebno odnosi na opozicione partije, koje se, da bi finansirale predizborne kampanje, često kreditno zadužuju, da bi mogle da pariraju vladajućim strankama", precizirao je Tuponja.

Lider Socijalističke narodne partije, Srđan Milić, ranije je rekao da se omogućavanjem održavanja posebnih izbora u pojedinim opštinama vlasti omogućava da koncentriše svu infrastrukturu na jednom mjestu i naprave najbolji izborni rezultat.

Milić je tada pozvao sve opozicione kolege da podrže njegov predlog da se izbori u svim opštinama održavaju istog dana. Tokom naredne godine treba da budu održani izbori u 12 opština i dvije gradske opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније