Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 12. 2013. 08:34 >> 09:04
4

BOŽINOVIĆ OHRABRUJE

Pitanje je vremena kad će CG u NATO

Crna Gora je percipirana kao nova članica NATO-a, kazao je hrvatski poslanik Davor Božinović, nekadašnji ministar odbrane i šef misije pri NATO-u. Božinović napominje da nije pitanje hoće li naša zemlja postati dio saveza, već kada.

 

Hrvatski poslanik je u intervjuu Pobjedi rekao da se sa građanima mora komunicirati konkretno i razumljivo.

„Ovo je tema koju definitivno treba proširiti među crnogorskim građanima, jer NATO ima toliko stvari koje mu idu u prilog. Mi smo u početku imali nizak procenat građana koji su podržavali ulazak Hrvatske u Alijansu . Mi smo napravili cijeli niz tribina. Meni je bilo stalo da dođu i oni koji su protiv, da sučelimo argumente u otvorenoj raspravi“, istakao je Božinović.

On kaže da Hrvatska od NATO saveza ima veliku podršku, jer mnoge stvari ne bi mogla sama da završi.

„Morala bi puno više investirati da bi podigla nivo u svim područjima odbrane, a to bi značio veliki napor za državni budžet, a rezultati bi bili minimalni u odnosu na ono što dobijamo članstvom u NATO“, kazao je Božinović.

On smatra da poruke koje se kreiraju prema građanima moraju biti konkretne. Osnovno je imati znanje o NATO-u i onda to prenijeti na razumljivom jeziku.

„Poruke moraju biti istinite, utemeljene na činjenicama i to je recept za uspjeh i naravno ponavljati, ponavljati, ponavljati... Preporučujem da se razgovara o pitanjima koja građane muče. Jedino tako ćemo razbistriti nerazumijevanje. NATO je vrijednosna, politička, odbrambena i vojna organizacija. To su sve elementi koji čine NATO i oni su neodvojivi“, rekao je između ostalog Božinović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније