Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

16. 02. 2022. 20:48 >> 20:54
1

PONORAC ZA TVCG

Iz Ukrajine se vratilo šest crnogorskih državljana

Ambasadorka Crne Gore u Ukrajini, Gruziji i Jermeniji Dragica Ponorac kazala je za TVCG da se šest državljana Crne Gore vratilo iz Ukrajine, i da je ambasada predložila svim crnogorskim državljanima da najozbiljnije razmisle o povratku kući. Ponorac je rekla da su građani Ukrajine veoma mirni, i da nema nikakve panike. 

"U stalnom smo kontaktu sa našim državljanima, obavijestili smo ih o situaciji i predložili smo da razmotre povratak kući. Imali smo 26 naših državljana, od toga se šest vratilo u Crnoj Gori, dvoje razmišlja o eventualnom povratku. Nema, zasad, nikakvih problema", poručila je Ponorac u emisiji "Fokus" na TVCG.

On je rekao da crnogorska ambasada stoji na usluzi da pruži podršku svim crnogorskim državljanima. 

"Što se stava Crne Gore tiče, podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, i naša je pozicija usklađena sa onom u EU.  Podržavamo dijalog i mislimo da je dijalog rješenje. Nadamo se da će preovladati razum, te damo ćemo se uskoro vratiti našim redovnim obavezama", ocijenila je Ponorac. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније