Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

11. 10. 2022. 17:24 >> 17:24

IBRAHIMOVIĆ I HREBČIKOVA

Partije evroatlantske orjentacije da sarađuju na putu ka EU

Crna Gora kao ni ostale države regije nemaju alternativu Evropskoj uniji i evropskim vrijednostima pa je u tom pravcu veoma važno da sve političke partije evroatlanske orjentacije i njihovi lideri sarađuju na tom putu, saglasni su potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i ambasadorka Češke Republike u Crnoj Gori Janina Hrebčikova.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija, u otvorenom i prijateljskom razgovoru Hrebičkova je istakla da je Češka prijatelj Crne Gore i njen iskreni saveznik na putu pristupanja EU i kazala da će Češka, kao država koja predsjedava Savjetom EU, dati doprinos dinamici integracionih procesa Crne Gore.

"Crna Gora ima jasnu i doglednu evropsku perspektivu, a u Češkoj ima velikog prijatelja i saveznika u ostvarenju svoje evropske budućnosti. Vjerujem da, pored političke saradnje, postoji mnogo prostora za snaženje privredne saradnje između dvije prijateljske države, posebno u oblasti ulaganja u turizam i energetiku", naglasila je Hrebčikova.

Ibrahimović je istakao da Crna Gora veoma cijeni pomoć prijateljske Češke u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji kao i lični doprinos ambasadorke Hrebčkove u saradnji dvije države i podsticanju evropskog puta Crne Gore.

"Prijateljstvo i pomoć Češke na putu Crne Gore ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji veoma je važno za našu državu, posebno u svjetlu aktuelnog predsjedavanja Češke Savjetom EU. Snažan pečat toj saradnji daje i ambasadorka Hrebičkova, iskreni prijatelj Crne Gore i snažni saveznik na našem euroatlanskom putu", istakao je Ibrahimović dodavši da je prostor za privrednu saradnju dvije države veoma širok i da je tokom skorašnjeg boravka u Češkoj imao niz razgovora na tu temu koji bi, u narednom periodu, trebalo da budu konkretizovani.

Kako se navodi u saopštenju, tokom razgovora je bilo riječi i o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, posebno u svjetlu agresije Rusije na Ukrajinu, te posljedicama te krize na političku situaciju u Crnoj Gori, regiji i Evropskoj uniji kao i o uticaju Rusije u Crnoj Gori i regionu i posljedicama tog uticaja na evroatlansku perspektivu Zapadne Evrope.

"Ibrahimović se na kraju razgovora zahvalio ambasadorki Hrebčikovoj na podršci Češke Crnoj Gori kao i na njenoj ličnoj podršci i zalaganju da Crna Gora, u skorijoj budućnosti, postane punopravni dio razvijene i napredne evropske porodice", navodi se u saopštenju MKI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније