Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Glas Amerike/RTCG ]

25. 10. 2022. 06:41 >> 06:41

MEKARTI ZA VOA

Lokalni izbori povećali vjerovatnoću za vanrednim parlamentarnim

Nakon nedjeljnih lokalnih izbora povećana je vjerovatnoća za održavanja prijevremenih izbora u Crnoj Gori, kazao je za Glas Amerike Pol Mekarti, sa Međunarodnog republikanskog instituta.

"Građani su tražili alternativu postojećim strankama, to je jasno da su građani nezadovoljni podjelama u zemlji", kaže Mekarti.

Kako navodi, istraživanja koja rade pokazuju da Crnogorci veoma podržavaju pristupanje EU, ali i NATO-u.

"Mislim da ovo pokazuje dvije stvari, da su građani željeli alternativu i da nastavljaju da podržavaju zapadni kurs Crne Gore. Ovo je znak i da građani nijesu biti zadovoljni što je DPS srušio prethodnu Vladu, jer žele stabinost i da dvije strane razgovaraju. Gledajući u budućnost, mislim da se sada povećala vjerovatnoća održavanja prijevremenih izbora. Neki govore o izborima u januaru, nijesam siguran u to, ali se povećava pritisak da se održne novi izbori”, kazao je Mekarti.

Edvard Džozef sa Univerziteta Džons Hopkins kaže da je birači žele stabilno liderstvo koje će se baviti borbom protiv korupcije, ali ne na ispolitizovan način.

“Zemlji su očigledno potrebni nacionalni izbori da bi se razjasnila politička situacija i biračima prepustilo da odluče”, kazao je Džozef.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније