Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

11. 12. 2022. 13:48 >> 13:59
5

IZJAVA ŠEFA ISTRAŽNOG ZATVORA IZAZVALA REAKCIJE

Spasojević: Čekam Đukanovića u Spužu; Radović: Kršenje zakona, kabinet će tražiti odgovornost

Načelnik Istražnog zatvora u Spužu Predrag Spasojević, u čije dvorište je nedavno bačena bomba, kazao je da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića kod njega i da će mu spremiti ćeliju po svim standardima. Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i kabineta predsjednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na Predsjednika Crne Gore, te da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Na pitanje "zašto predsjednika svih građana Mila Đukanovića nije bilo u redu za osudu po pitanju ovog gnusnog akta koji Vam se desio”, Spasojević je odgovorio “Nije on sam, solidan je red”.

“On i ja smo stari drugari i njemu je vjerovatno krivo što to nije uspjelo. Definitivno ja njega čekam kod mene. I to vrlo brzo, ako Bog da. I on to zna i za to mu je krivo što ovo nije uspjelo. Zato se nije oglasio. Spremiću mu ćeliju veoma dobro kad bude došao“, kazao je Spasojević na TV A plus.

Kako je poručio, "on jeste visok dva metra ali naći ćemo duži krevet, nije problem".

"Po standardima da dobije sobu i kvadraturu i sve što treba”, rekao je Spasojević. 

Menadžment Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštio je da Predrag Spasojević nije dobio dozvolu starješine organa Uprave za medijske istupe, niti ih je o tome obavještavao.

A povodom toga što je Spasojević objavio pisani akt i podatke, menadžment UIKS-a tvrdi da su to interni podaci, za koje nije tražio, a ni dobio dozvolu da ih učini javnim, "a u konačnom, na ovaj način definitivno je i ugrozio bezbjednosni segment UIKS-a, a dijelom i interne radnje koje se sprovode". 

DPS: Spasojević nanio štetu sebi, ali i instituciji u kojoj je zaposlen

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su da je Spasojević "imenovani državni službenik, a ne rijaliti zvijezda”.

"Poslodavac Predraga Spasojevića je država Crna Gora. Imajući u vidu tu činjenicu, a polazeći od ustavne podjele vlasti, nedvosmisleno dolazimo do zaključka da je Spasojević uličarskim nastupom i izgovaranjem gnusnih riječi upućenih Predsjedniku države, uvrijedio i samu državu. Na takav način, ponašanjem na nivou nekog primitivnog rijaliti programa, Spasojević je nanio štetu sebi, ali i instituciji u kojoj je zaposlen. On je bio u obavezi da svoju dužnost starješine jedne državne institucije vrši u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima", tvrde iz DPS-a. 

Kako su poručili,  krajnje neumjesnim ponašanjem Spasojević je učinio “disciplinski prestup koji bi u krajnjem mogao da dovede do prestanka radnog odnosa”.

"Pravni osnov za ovakve naše tvrdnje svakako se nalazi u Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Cijenimo da je Spasojević, zloupotrijebljavajući svoj službeni položaj i dajući određene komentare bez ikakvog utemeljenja, a ponašajući se kao da je Istražni zatvor njegova prćija, iz razloga njemu poznatih, doveo sebe u situaciju da je nedostojan funkcije koju objavlja jer je, između ostalog, učinio težu povredu dužnosti", kazali su iz DPS-a. 

U DPS-u smatraju da se protiv Spasojevića mora pokrenuti disciplinski postupak.

"Ne ulazeći u prave razloge za takvu Spasojevićevu izjavu, u kojima svakako ima i želje za političkom promocijom, smatramo da se protiv njega mora pokrenuti disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti i istovremeno privremeno ograničiti vršenje dužnosti načelnika Istražnog zatvora". naveli su iz DPS-a. 

Radović: Čudi što je izostala reakcija Ministarstva pravde

Šef kabineta predsjednika države, Miodrag Radović naveo je da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na Predsjednika Crne Gore.

"Ne pamti se takva degradacija državne uprave. U tome su mu tercirali i voditelj i učesnici emisije. Spasojević i ta emisija su nažalost pravo lice aktuelne vlasti i naše političke scene. U svemu posebno čudi što je izostala reakcija Ministarstva pravde, pod čijom je nadležnošću Uprava za izvršenje krivičnih sankcija", kaže Radović.

Navodi da će kabinet predsjednika države zatražiti odgovornost Spasojevića u odgovarajućem postupku pred nadležnim organima. 

"Zbog flagrantnog kršenja Zakona o državnim službenicima i namještenicima", poručio je Radović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније