Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Мина [ R.B. ]

21. 02. 2023. 15:55 >> 15:49
2

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

"Država da prepozna značaj antifašističkih organizacija"

Država treba da prepozna značaj organizacija koje se zalažu za očuvanje vrijednosti antifašizma na čijim temeljima je izgrađena današnja Crna Gora, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, on je danas primio predsjednika Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdiju Hodžića i generalnog sekretara Dragana Mitovog Đurovića u susret predstojećem kongresu te organizacije.

Navodi se da je Đukanović pozdravio definisanje nove strategije Saveza, ističući da antifašizam nije nikad bio aktuelniji od Drugog svjetskog rata do danas.

“Đukanović je kazao da je važno da i država prepozna značaj organizacija koje se zalažu za očuvanje vrijednosti antifašizma na čijim temeljima je izgrađena današnja Crna Gora”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Hodžić i Đurović zahvalili Đukanoviću za razumijevanje i podršku koju u kontinuitetu pokazuje prema borcima, antifašizmu i ideji koju baštini Organizacija.

“O tome, kako su kazali, svjedoče rezultati Crne Gore od referenduma na ovamo. Upoznali su Predsjednika da će udruženje boraca NOR-a i antifašista učestvovati na Kongresu svjetske federacije veterana u Beogradu i prenijeti poruke o neofašizmu na ovim prostorima”, rekli su iz Službe za informisanje.

Hodžić i Đurović su Đukanoviću uputili poziv da učestvuje na sedmom kongresu SUBNOR-a 3. marta u Podgorici, što je on prihvatio.

Na tom kongresu će se, kako su saopštili, potvrditi istrajnost na antifašističkom putu sa pogledom u budućnost uključivanjem mladih u zaštitu i promociju antifašizma kao svevremene vrijednosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније